オーナーの富永律子さんとの出会いは、もう10年くらい前になるだろうか。

NY在住の親友を通して紹介された彼女は、当時からバリバリのキャリアウーマンで、

世界で活躍する起業家の集まり(EO)に所属する数少ない女性メンバーでもあった。

 

音大で声楽を学び、オペラ歌手を目指していたところから実業家に転身、

そのバックグラウンドと、彼女のエネルギーに魅了され、日本帰国時にもお会いした。

 

彼女の妹・正子さんは当時ローマ・ヴァチカンで子供たちに声楽を教えていた。

私はローマに旅行した際に、彼女が共同経営する和食のお店にも足を運ぶ機会もあった。

 

コロナ禍、妹・正子さんが癌治療のために本帰国されることになった。

それをきっかけに、律子さんが新しい事業を始めるという連絡をいただいた。

 

今年4月に開業した本格イタリアンレストラン工房「Pasta+(パスタピュ)」。

関西に行く機会はなかなかないけれど、10月大阪公演の機会に初訪問させていただいた。

 

間口から奥の工房まで、見通しの良い明るい店内。

本格イタリアンを気軽に楽しんでいただきたいというコンセプト、ホーミーなインテリア。

ダイニングでの食事だけでなく、様々な食材の販売も行っている。

律子さんのプロデュース力が前面に、正子さんとシェフの実直な仕事ぶりが背後に感じられ、

各料理の素材へのこだわり、質の高さ、そして味わい、どれをとっても大満足だった。

 

コロナをきっかけに、仕事の舵を切り直す友人が増えているなか、

律子さんのようなエネルギーを持っている人が、新しい世界への成功を手にするのだろう。

 

いろんな意味で、とても刺激的な夜だった。

律子さん、正子さん、また会いに行きますね。

 


 

 

 

 

I met the owner, Ritsuko Tominaga, about ten years ago.

She was introduced to me through a good friend living in New York.

She was one of the few female members of the Entrepreneurs' Organization (EO), a group of active entrepreneurs worldwide.

 

She studied voice at music school to become an opera singer and then changed her career to be a businesswoman.

I was fascinated by her background and energy, and I met her both in New York and Japan.  

 

Her sister, Masako, was teaching vocal music to children at the Vatican in Rome at the time.

I also had the opportunity to visit the Japanese restaurant she co-owned when I traveled to Rome.

 

During the COVID-19 pandemic, Masako had to return to Japan for cancer treatment.

Taking that opportunity, I heard that Ritsuko started a new business.

 

"Pasta+ " is an authentic Italian restaurant workshop that opened this April.

It is not often that I get a chance to visit the Kansai region, but on the occasion of the Osaka show in October, I was able to pay a visit for the first time.

 

The restaurant has a bright interior with a clear view from the front door to the workshop in the back.

The restaurant's concept provides a casual atmosphere to enjoy authentic Italian cuisine, and the interior is homely.

In addition to eating in the dining room, they also sell a variety of foodstuffs.

Ritsuko's producing skills are in the foreground, while Masako and the chef's honest work ethic can be felt behind the scenes.

The attention to the ingredients, quality and taste of each dish were all very satisfying.

 

As more and more of my friends are turning the rudder of their work around in the wake of Corona

It is people with energy like Ritsuko's who will find success in this new world.

 

In many ways, it was a very inspiring evening.

Ritsuko-san and Masako-san, I will see you again.