資生堂の創業者・福原有信氏が東京に進出した1864年が、店名の由来。

金田中の料理長であった高橋良明シェフが織りなす懐石料理とステーキの組み合わせは、

まさに日本に洋風文化を取り入れるという資生堂グループのコンセプトそのもの。

 

四半世紀前、前職でワイン学校の講師を命じられた時に出会った方々とは、

美味しい料理だけでなく、教養深く学びのある会話が、本当のごちそうになる。

 

まるで古き良きものを愛でるように。

 

大切にしたい、御縁。

 

The restaurant's name comes from 1864, when Shiseido's founder, Arinobu Fukuhara, established his business in Tokyo.

The combination of kaiseki cuisine and steak prepared by Chef Yoshiaki Takahashi, who was the head chef at Kanetanaka, is the very concept of the Shiseido Group, which aims to introduce Western culture to Japan.

 

A quarter of a century ago, when I was assigned to teach at a wine school in my previous job, I met these gentlemen.

The delicious food and the cultured and learned conversations are a true feast.

 

This is the kind of relationship I want to cherish.

 

It's like loving the good old things.