春と秋が短いニューヨークでは、気候や気温で季節を感じられない。

「旬のものを食する」機会、それは、日本の四季を想う時。


ニューヨーク随一の精進会席料理店「嘉日」では、

木の葉が色づく秋、「色取月」(陰暦9月の異称)の食材をふんだんに使った

秋のメニューが展開されている。


アメリカ人の目と胃袋をどのように楽しませて、満たすことができるのか。

四代目シェフ阿部大絋氏の精進料理への熱意と技術が、ニューヨーカーを魅了する。

 

緑の美しい夏野菜の時期が過ぎると、食材も少しずつ根菜中心の冬色になっていくけれど、

芋やキノコ類を、ひと手間もふた手間もかけて、こんな風に堪能できることに、

日本人としての誇りを感じてしまう。

 

季節を感じるために行きたい、とっておきの場所。



In New York, with its short spring and fall seasons, it isn't easy to feel the seasons through the weather and temperature.

Eating seasonal food is an opportunity to think about the four seasons in Japan.

 

At "Kajitsu," one of the best vegetarian kaiseki restaurants in New York, they are now offering an autumn menu with plenty of ingredients from September, the fall season when the leaves on the trees change color.

 

How can they entertain and satisfy the eyes and stomachs of Americans?

The enthusiasm and skills of the fourth-generation chef, Mr. Hiroshi Abe, in vegetarian cuisine will fascinate New Yorkers.

 

As the beautiful green summer vegetable season passes, the ingredients gradually turn into winter colors focusing on root vegetables.

Thank his skill, we feel proud to be Japanese.

 

It's a great place to go to feel the seasons.