米国での食生活。できる限りオーガニックにこだわっているけれど、
育ち盛りの子ども達がいる我が家では、どうしても肉食が中心になる。

地元の食材屋で手に入る魚類は、あまり新鮮でないのに割高で、
切り身をマリネして、焼くか揚げることぐらいしか思いつかない。

米国の魚が新鮮でないのは、釣った魚を締めるスキルとタイミングの違いで、
こちらの寿司屋の多くが、日本の市場直送のものを仕入れる理由でもある。

多少のコストをかけても、美味しい魚が食べたい!
一年のうちに何度か、そんな発作に襲われることがある。

そして今回の発作が頂点に達した時、
飲食業を営む友人が、魚の卸業者から仕入れると声をかけてくれた。
さらに寿司シェフの友人を呼んで、その場で寿司まで握ってくれるというのだ。

二つ返事でジョインすると答えて、保冷バッグを抱えて地下鉄に乗った。
マスクをしない何か叫んでいるホームレスがいて、心が沈んだけれど。

久しぶりに、我が家で新鮮な魚を食す。
こういう機会があると、もうしばらくここで踏ん張れるのかなと思う。

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Eating habits in the US. We try to eat organic as much as possible, but
However, with raising children in our home, we tend to eat mostly meat.

The fish available at the local grocery store is not very fresh and expensive.
The only thing I can think of is to marinate the fillets and bake or fry them.

Fish in the U.S. is not as fresh because of the difference in skill and timing in killing the fish after catching it.
This is also the reason why many sushi restaurants here buy fish directly from the Japanese market.

I want to eat good fish, even if it costs me a little!
There are some times a year when I have these feelings.

And this time, when my seizure reached its peak.
A friend of mine, who runs a cafe-restaurant business, offered to purchase the fish from a fish wholesaler.
She even invited a sushi chef to join and make sushi on the spot.

I was glad and got on the subway.
My heart sank when I saw a homeless man without a mask shouting something, though.

It's been a while since I ate fresh fish at home.
Opportunities like this make me wonder if I can hold to live on here for a while longer.

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