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ニューヨークレストランウィークの始まりは1992年。
普段はなかなか行けない有名レストランの味を、
少しでも多くのニューヨーカーに楽しんでもらおうという企画。

創設当初はランチのみで、19.92ドル。
それから毎年1セントずつ値上がりする仕組みだったが、
さすがにレストラン側の採算が取れないと悲鳴を上げた。
現在のレストランウィークは、夏冬の年2回開催。
その期間を照準に当てて来紐育する観光客も少なくない。

2018年度は、ランチ29ドル、ディナー42ドル。
チップと飲み物代を入れると、決して安くはないけれど、
ミシュラン星のレストランを体験するには絶好の機会。

ただし、どうせなら飲み物も別チャージで注文してほしい。
大人数で水しか頼まないアジア人のグループに、
明らかに違うサービスをしていたスタッフを垣間見てしまった。
せめてコートはクロークに預けて、チップを渡そう。

ちょっとした大人の気遣いで、お店側の対応が明らかに違う。
それも含めて、ニューヨークという街だから。

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The beginning of the New York Restaurant Week was in 1992.
The famous restaurants that we cannot go through quite often,
serve a plan to have it enjoyed by as many New Yorkers as possible.

Initially it was only lunch for $ 19.92.
Then, it was a mechanism that raised price by 1 cent each year,
it screamed that the restaurant side could not be profitable.
The current restaurant week is held twice a year in summer and winter.
There are tourists who devote to targeting that period.

For 2018, lunch is 29 dollars and dinner is 42 dollars.
It is never cheap to put in service tip and drinks,
A great opportunity to experience Michelin star's restaurant.

However, I would like you to order drinks with another charge.
To a group of Asians who only ask for water with large numbers,
I got a glimpse of the staff who apparently had a different service.
Let 's leave the coat in the coat cloak at least, and give the tip
respecting the service.

Due to a little adult 's concern, the correspondence of the restaurant side
is clearly different.
That is the city of New York.

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