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京生麩の専門店「麩嘉」が精進料理でニューヨークに進出。
2009年当時は、イーストビレッジの半地下にある店舗だった。
オーナーこだわりのしつらえと、センスの良いうつわたち。
何よりも上質な精進会席で、一気にニューヨーカーの心を虜にした。

開業翌年からはミシュラン星の常連となり、2013年ミッドタウンに移転。
京都のお茶屋「一保堂」とジョイントした店内は、まさに「日本」。
一卓ごとにそれぞれ素材の異なる材木で作ったダイニングテーブル。
一枚板で作ったカウンターテーブル。
釘を使わずに職人が手作業で組み立てる食器棚。
すべて日本から送られてくる陶磁器は、丁寧に金継ぎがされている。

完全なる精進料理なのに、目も胃袋も十分に満たされるのは、
一皿ごとのプレゼンの美しさと、コクのあるだし使いによるものだろう。
昆布や椎茸、トマトといった秘伝だしのコツを少しだけ教わる。

北風の強い零下の夜、シェフが最後までお見送りしてくださる。
京都のおもてなし、京都の心遣いが、たまらない。
温まった心のまま、家に帰ろう。

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ウェルカムドリンク昆布茶 Welcome drink "Konbu-tea"
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祝い肴 Iwaizakana"New Year Celebration Plate"
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お雑煮白味噌仕立て White Miso Soup with Grilled Mochi
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嘉日のお節 New Year Osechi Box
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胡麻もち豆腐トリュフソース Sesame Mochi Tofu with Truffle sauce
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アーティチョークの蓑揚げ Artichoke Croquet
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精進おでん Shojin Oden
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小豆五目ご飯 Azuki Gomoku Rice
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梅おろし蕎麦 Chilled House-made Soba Noodles with Pickled Plum
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精進パフェ Vegan Parfait
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塩大福 Shio Daifuku
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抹茶とお干菓子 Matcha with Candies


Kyoto Fu's specialty shop "FUKA" advanced to New York with a vegan cuisine "Kajitsu".
In 2009, it was a restaurant in the semi-underground of East Village.
The sense of owner for the facility and pottery was great.
Of course, the food was fantastic, so the heart of New Yorkers was inspired at once.

From the year after the start of business, it became regular of Michelin star,
and they moved to Midtown 2013.
The interior that we shared with Kyoto 's teahouse "Ippodo" is exactly "Japan".
Each dining table made from timber of different materials.
A counter table made of one board.
Cupboards that craftsmen manually assemble without using nails.
All ceramics that are sent from Japan are carefully gold spliced.

Even though it is a perfect vegan cuisine, the eye and stomach are satisfied enough.
It is probably due to the beauty of the presentation of each dish
and the use of rich Dashi.
We were taught a little secret of secret soup tricks such as konbu,
shiitake mushrooms and tomatoes.

Though a strong northern cold wind breezed on the late night,
the chef sent us wearing the thin cook coat.
The hospitality of Kyoto, the thought way of Kyoto is amazing.
Let's go home with a warm heart.

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