ワインの集い

ワインの集い (6)


JAL在職時代は、いつも素晴らしい人材に恵まれていたけれど、
今でもプライベートで連絡を取り合うのは、特にこの時のグループメンバーが多い。
「ワインはブドウから作られている」程度の知識しかなかった時代に、
グループ全員が「ソムリエ」の資格を持っていた。
でも、誰一人かっこつけるところはない。
とにかく「食べることと飲むこと、そしてお喋りが大好きな集団」なのだ。

当時のチーフを中心に、毎年会合が開かれる。
海外在住の私はもちろん毎年は参加できないけれど、
このメンバーに会うと、自分の原点を顧みることが出来る。

一緒に食べる。
一緒に笑う。

こんな当たり前のことを共有できることが、心に栄養を与えてくれるのだと。
幸せは、こんなところからやってくる。

ワインの集い (5)


JAL tenure era, I have been blessed with always great human resources.
I still stay in touch in private now, especially with these members at this time.
When the people's knowledge was only "wine is made from grapes",
All members of the group had a qualification of "sommelier".
But, there was nobody to be affected.
Anyway, they were "drinking and eating, and chatting lovers"'

They meet every year.
Since I live abroad, of course, I am unable to participate every year.
But when I meet these members, it is possible to look back to my origin.
We eat together.
We laugh together.

We can share things such commonplace, and we know it gives nutrients to
the heart.
Happiness comes from a place like this.
ワインの集い (3)

ワインの集い (2)


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