その歴史は長く、すでに29年目に突入したレストランウィーク。
超一流レストランの味をお手頃価格で試せる年2回のイベントは、
ニューヨーカーが最も楽しみにしている街の祭典ともいえよう。

昨夏はコロナの影響で、初めてレストランウィークが中止となった。
ロックダウンとなった街中から人影が消えて、外食産業は一気に崩壊した。
インドアダイニングにも規制がかかり、人と会うこともなくなった。

ワクチン接種が始まり、少しピークアウトに向かいつつあるニューヨークに、
レストランウィークをテイクアウトで実施するというニュースが飛び込んだ。
メイン+一品メニューを、20.21ドルで提供するという企画。

ステイホームで、毎日代わり映えのない食事に飽きたら、
たまにはこういう贅沢で、少し心をリフレッシュしようと思う。

今月末まで期間延長になったのも、嬉しい知らせ。

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Restaurant Week in New York has a long history and is already in its 29th year.
It is a biannual event where you can sample the flavors of top restaurants at reasonable prices that New Yorkers look forward to the most.

Last summer, Restaurant Week was canceled for the first time due to the COVID-19 pandemic.
People disappeared from the city in lockdown, and the restaurant industry quickly collapsed.
Indoor dining was also restricted, and I no longer saw people.

COVID-19 Vaccinations began to kick in, and New York has been starting to peek out a bit.
The news that Restaurant Week would be held as a take-out event has come to the city.
The plan is to offer a main course plus one dish menu for $20.21.

If you're tired of eating the same thing every day at home, you might want to consider this kind of luxury.
I want to refresh my mind a little with this kind of luxury once in a while.

I'm also happy to know that the offer will extend until the end of this month.