![写真 2020-12-04 20 13 26](https://stat.ameba.jp/user_images/20210910/13/mikakura-ny/b5/82/j/o0480048014998920709.jpg?caw=800)
![写真 2020-12-04 16 59 37](https://stat.ameba.jp/user_images/20210910/13/mikakura-ny/db/15/j/o0480048014998920711.jpg?caw=800)
「最後の晩餐」に何が食べたいと聞かれたら、迷わず寿司と答える。
もうずっと、変わっていない。
寿司シェフ中嶋氏と出会って、20年近くになるだろう。
彼が所属する店を変わる度に、追いかけて食べに行った。
いつしか予約の取れないシェフになり、あまり行けなくなったけれど、
彼に救ってもらった身としては、彼の握る寿司こそが不動の地位にある。
今年3月、長年の念願が叶って、彼自身の店がオープンした。
4月初めの予約を楽しみにしていたのに、ロックダウンになった。
半年待って、ようやく暖簾をくぐることができた時、
親しくしているフランス人と一緒に行きたいと誘ったのは、
思い出深いブルゴーニュワインの歴史を、一緒に感じてくれると思ったから。
期待を裏切らない中嶋氏の寿司は、心まで温めてくれるような味わいだった。
生粋の江戸前寿司へのこだわりを、ニューヨーカーが完璧に受け入れている。
ナカジ、改めて、おめでとう!
![写真 2020-12-08 14 51 51](https://stat.ameba.jp/user_images/20210910/13/mikakura-ny/17/42/j/o0480048014998920713.jpg?caw=800)
![写真 2020-12-08 14 56 10](https://stat.ameba.jp/user_images/20210910/13/mikakura-ny/33/af/j/o0480048014998920715.jpg?caw=800)
If you ask me what I want to eat for my "last supper," I will say sushi without hesitation.
That hasn't changed in a long time.
It must have been nearly 20 years since I met sushi chef Nakajima.
Every time he would change his restaurant, I would follow him to eat there.
He became a chef who couldn't get reservations before long, and I couldn't go there as often.
As a rescued person, his sushi is the one thing that stands firm in my ranking.
In March of this year, his own restaurant opened, fulfilling a long-held wish.
I was looking forward to making a reservation for early April, but then we were in lockdown.
After six months of waiting, when I finally got to walk through the door.
I asked French friends who are close to mine to go with me.
Because I knew that they would feel the memorable history of Burgundy wine with me.
Mr. Nakajima's skill was amazing, and his sushi had a heart-warming taste.
New Yorkers have perfectly embraced his commitment to genuine Edo-mae sushi.
Congratulations again, Nakaj!
![写真 2020-12-04 20 06 32](https://stat.ameba.jp/user_images/20210910/13/mikakura-ny/2c/67/j/o0480048014998920716.jpg?caw=800)