薬膳料理家ちづかみゆきさん。
「御縁のある人」というのは、こういう繋がりをいうのだろう。

前職場、最初の地上研修で御一緒したのが彼女の御主人で、
その後チェックアウトしたグループで御一緒したのが彼女だった。

退職後に体調を崩したことをキッカケに、薬膳について学び、
国際中医薬膳師資格を取得されたという、まさに努力の人。
身体の中から健康になるレシピを、日夜、研究開発されている。

現在ボストン御在住のため、手に入る食材に限りがある私たちにも、
代替えのきく米国の食材なども教えてくださるのがありがたい。

今月出版された「巣ごもりごはん便利帳」。
ロックダウンとステイホームの体験からなるたくさんのアイディアは、
茶色だらけの食卓に、新しいエッセンスを加えてくれるに違いない。

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Miyuki Chizuka, a yakuzen cook, and I were very connected for a long time.

Her husband was the one I met during my first ground training at my previous workplace.
After that, she was with the group that I checked out as a cabin crew.

After she retired, she got sick and decided to learn about medicinal herbs.
She is a hard work person and is constantly researching and developing recipes that will make you healthy from the inside out.

As she currently lives in Boston, she knows that we have limited to get ingredients.
I am grateful that she gives an idea of some ingredients from the U.S. that can be substituted.

Her new book has been published.
There are many ideas based on her experiences of lockdown and stay-home.
I'm sure it will add a new essence to our brown dishes.