遊喜@西新橋 /Yuuki@ Shimbashi (English) | 外資系秘書の食べたい時

外資系秘書の食べたい時

外資系秘書が普段なにを食べているか、つれづれに書いていきたいと思います。

[注:このブログは、メグの個人的な好みにより評価されており、いいお店を紹介する目的で書かれたものではありません。 単に個人的な備忘録ですので、あしからず]

<スミマセン、読みにくいですが、今日は、
日本語と英語で>

なんだか、最近蕎麦が多いのですが、
Recently, I'm in love with  Soba noodle.
ここの蕎麦が1番かな?
I swear this is the best in town!
小さくて路地にあるのに
This small shop is located in an alley but
なかなかは入れない。
hard to get in.
でも、今日は、大丈夫そうですね。
Well, I've got a lucky day!

今日の蕎麦は、北海道産だそう。
Today's  Soba comes from Hokkaido.
最近、北海道は、お米も美味しいし、
Hokkaido has been on to produce great rice
いいですねぇ。
and  Soba as well.

いつもの野菜天付きせいろ 1000円
 Soba w/Veggie Tempura as usual
ここの蕎麦は、キュッとしまっていて
This  Soba here is boiled perfect al dente
風味も豊か
and comes with a rich flavor.

野菜天は、
My Veggie Tempura today:
水ナス
Mizu nasu (Water egg plant)
パプリカ
Paprika
カボチャ
Pumpkin
普通のナスでした。
Normal egg plant
蕎麦湯がねぇ、
Gosh, you'd love the  Soba-yu (soba cooking water)
また美味しくて。
 So tasty
今日のように温かい蕎麦か迷う時は、
Especially, on a chilly day like today
蕎麦湯が更に嬉しいです。
you deserve cool  Soba to finish w/hot soba soup

蕎麦湯を足しただけで残っていたつゆが
It's amazing how this simple soba-boiled water
ふわっと香り、馥郁たる旨味が口一杯に
makes such a big difference and 
この醍醐味がなかなか捨てがたいです。
fill your mouth w/jolly aroma