フワフワ チーズケーキ fluffy cheesecake | ハニーは日本人のバイリンガルブログ

フワフワ チーズケーキ fluffy cheesecake

I love Japanese light souffle-like cheesecakes
日本のふわふわライトチーズケーキが大好きです!

Sometimes they are called cotton cheesecakes
たまに。。。”木綿”チーズケーキって言う

Some cotton cheesecakes are a bit dry........so I changed the original recipe I was given by a friend.....and made it a bit moister (and changed the method too)
ある木綿チーズケーキは。。。乾燥しすぎて。。。すこしパサパサの感じ。 生徒さんから教えてもらったレシピは。。。。。。。いろいろ変更して。。。 結果はしっとり木綿チーズケーキ!

The original method...was to separate egg yolks and whites... (just a pain)
前のレシピ。。。卵を卵白と黄身を分けて、作る。 (mm。。。少し大変、めんどうくさい!)

So you'll find my way a bit easier
私のやり方の方が。。。少し楽になったかも

Fluffy cheesecake
ふわふわチーズケーキ

200g cream cheese クリームチーズ
100cc milk 牛乳
30g melted butter バター
3 L eggs 3個卵Lサイズ
100g sugar 砂糖(何でもOK)
pinch of salt 塩、一つまみ
30g corn starch コーンスタッチ 
1 tsp vanilla extract (or beans) or lemon zest バニラ小さじ1(それともレーモンの皮、汁少し)

1. On high, use a hand mixer to blend the eggs up (about 10 minutes)
ハンドミックサ―で卵を10分ぐらいじゃ――――混ぜる。。。 

2. Use a hand blender or blender to blend up cream cheese, milk, butter, sugar
ハンドブレンダ―で。。。クリームチーズ、牛乳、バター砂糖を。。。よくブレンドして

3. Add corn starch to #2 mixture
コーンスタッチを2に入れて

4. Mix egg mixture into #3
卵と#3を混ぜて

5. Bake at 180C for 15 minutes in a parchment paper lined baking pan
最初に180度オーブンで15分を焼いて (ワックス紙を型にひいた方がいい)

6. Then lower the temp to 160C and bake for another 40 minutes or so
そして、温度を低めて。。。160℃で40分ぐらいケーキを焼く


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