(An English version is at the bottom.)
皆さん、こんにちは
週末に大谷選手が、サンフランシスコに来ていたようです。フリーエージェントとなって、サンフランシスコジャイアンツも一候補となっているので、ジャイアンツの球団幹部と面談したようです。ぜひ来てほしいー!と思うものの、何となく可能性が低そうな気がします。
週末にバーリンゲームに行ってきました。
サンフランシスコの南、空港の少し南にある街バーリンゲーム。
観光でサンフランシスコを訪れる場合は、あまり行くことはないかもしれませんが、ちょっとしたダウンタウンがあって、雰囲気が好きな街の一つです。週末には多くの人たちで賑わいます。
メインストリートのバーリンゲームアベニューにはレストラン、カフェやショップが並んでいます。
その中で、どちらかというと歴史があるデンマーク風ベーカリー
Copenhagen Bakery & Cafe
1977年から続いています。
青色とお店のロゴが目を惹きます。
店内に入るとクッキー、ケーキ、ペストリーやパンと豊富なアイテムがショーケースに並んでいるのが見えます。
どれにするか迷ってしまいます。
買ったもの
- シナモンアーモンドナッツリング
- ハイシナモンロール
- カスタードシュークリーム
- レーズンスコーン
- サワーフレンチローフ
シナモンアーモンドナッツリング
シナモンロールのような味でした。サクサク感があります。
ハイシナモンロール
フワフワの生地。思った以上に甘かったです。甘いもの好きにはお勧めです。温めていただくと良い気がします。パートナーは喜んで食べていました。
カスタードシュークリーム
ソフトなタイプのシュー生地。クリームは日本の昔ながらのクリームパンに入っているカスタードクリームのような感じでした。大きくて、しっかりとクリームが入っています。
レーズンスコーン
私がイメージするスコーンとは少し違って、どちらかというとレーズンパンのような感じでした。素朴な感じで、甘すぎず、美味しかったです。
サワーフレンチローフ
個人的に楽しみにしていたのが、サワーフレンチローフ
期待を裏切らず、外はしっかり、中はふわふわで美味しかったです。面白いと思ったのは、頼むと機械でスライスしてくれました。ミニローフもあるようです。
その他、ダッチクランチロールやカイザーロールも気になりました。
今回は、ペストリーとパンのみ買いましたが、ケーキも人気。
カスタムメードのケーキも人気のようです。
デンマークでRalf and his wife Shari さんご夫婦がベーカリーを学んで、Ralfさんの弟さん Benと一緒にお店を始められたそうです。
現在は、隣に割と広いスペースのイートインスペースと外にもテーブルがあります。
営業時間が長いのは貴重だと思います。
Copenhagen Bakery & Cafe
1216 Burlingame Ave., Burlingame, CA 94010
650-342-1357
Mon - Sat: 6am - 9pm
Sun: 7am - 9pm
Cafe
Mon: 6:30am-4pm
Tue - Fri: 6:30am-9pm
Sat & Sun: 7am – 4pm
Copenhagen Bakery & Cafe
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Hello everyone!
I heard that Shohei Otani visited San Francisco this weekend after becoming a free agent. Since SF Giants are one of the teams that could join on his next contract, they had a meeting. It would be great if he joins Giants but I have a feeling that it will be a least chance.
We went to Burlingame over the weekend. Burlingame is located south of San Francisco, a little more south of SFO airport. Burlingame is not that known for tourists but it’s a lovely city which has a little downtown area with good atmosphere. I like it. It gets busy with a lot of people on weekends.
There are restaurants, cafes and shops on a main street, Burlingame Avenue. A bakery with that’s been in business since 1977;
Copenhagen Bakery & Cafe
The color of blue and their logo stood out. When you walked inside, you’d see various kinds of cookies, cakes, pastries and bread in showcases. It was difficult to decide what to buy.
Items we got this time;
- Cinnamon Almond Nut Ring
- High Cinnamon Roll
- Custard Puff
- Raison Scone
- Sour French Loaf
Cinnamon Almond Nut Ring; It tasted like a cinnamon roll but it was flaky.
High Cinnamon Roll; It was fluffy. It was much more sweet than I thought. It is definitely for a sweet tooth. My partner was happy to eat and he liked it.
Custard Puff; It was soft puff. A custard cream inside reminded me of an old type of “cream pan” in Japan. It was big and had a lot of cream.
Raison Scone; It was not what I imagined as a scone. It was more like a raison bread to me. It was not too sweet and it was a good balance of raisins and flour.
Sour French Loaf; I personally was looking forward to tasting Sour French Loaf. It was just what you’d expect, It was fluffy inside and enjoyed outside of bread. It was nice that they were able to cut into slices with a machine if you ask. I want to try other bread like Dutch Crunch Roll and Kaiser Roll next time.
We bought pastries and a loaf of bread only but their cakes are popular also. Apparently, their custom cakes are popular.
According to their website, Ralf and Shari, a husband and his wife, learned the bakery trade in Denmark and then after, they started a bakery with Ralf’s brother, Ben. Now their space is bigger and there’s a big space next to it and outdoor space. Their opening hours are long, which is convenient.
Copenhagen Bakery & Cafe
1216 Burlingame Ave., Burlingame, CA 94010
650-342-1357
Mon - Sat: 6am - 9pm
Sun: 7am - 9pm
Cafe
Mon: 6:30am-4pm
Tue - Fri: 6:30am-9pm
Sat & Sun: 7am – 4pm
Copenhagen Bakery & Cafe