(An English version is at the bottom.)
サンセット地区の南・パークサイド地区にあるホームスタイルベーカリー&カフェ
Rolling-Out Cafe
Taraval Street、27thと28th Avenueの間にあります。
2011年にBruno Tseさんがオープンしたこのお店は、
お餅とクロワッサンのハイブリッド、Mochissant が生まれた場所。
Mochissantは、商標登録もされています。
Abc Newsによると、Brunoさんは、元々化学者だったそうです。
店内は割と広いスペース。静かな雰囲気でした。
無料WiFiがみたいです。
私たちは、ショーケースに並ぶペストリーからいくつか選んで買いましたが、ボードにもサンドイッチなどのメニューがあります。
また、コーヒーやその他の飲み物もあります。
買ったもの
- マンゴースティッキーライスクイーニーアマン(土日のみ)
- 餅スケット
- チョコレートクロワッサン
- 黒胡麻クロワッサン
- 苺モチッサン
- ポルトガルエッグタルト
マンゴースティッキーライスクイーニーアマン (土日のみ)
常連さんと思われる人が買っていたので、美味しいに違いない!と思って買いましたが、正解でした。サクサクの生地にマンゴーも程よい感じに入っていて、食べやすかったです。
餅スケット
(箱の中でチョコレートが少しついてしまいました)
お餅とビスケットのハイブリッド。マフィンのようで美味しかったです。もちもちの食感、弾力があってシンプルなお味。
チョコレートクロワッサン
サクサクのクロワッサン
黒胡麻クロワッサン
小さめのサイズ。黒胡麻のクロワッサンはあまり見かけないので、貴重だと思いました。そして、期待を裏切らないお味のクリームでした。
苺モチッサン*
こちらがいわゆるMochissant
苺かマンゴーか選べました。クイーニーアマンでマンゴーの味を選択したので、こちらは苺に
ピンク色が鮮やかで少し驚きましたが、お味は程よい甘さでした。サイズも小さめで食べやすかったです。
サクサクの生地で思ったよりもちもちはしていなかったですが、より歯応えがある感じでした。
ポルトガルエッグタルト
(かなりブレてしまいしまいました)
(箱の中の左上がエッグタルトです。)
サクサクのタルト生地、甘さもフレーバーもちょうど良かったです。
お手頃な価格で、どれも美味しかったです
その他ハワイアンロールも人気のようでした。
いかにも常連さんという人がお店に来た際には、オーナーさんは何を注文するか理解していたようで、すぐに対応していました。
この時間でまだ選択肢があるのはすごいとそのお客さんが言っていたので、おそらく通常は午前中でほとんどなくなるのかも?と思いました。色々選べてラッキーでした。
Rolling-Out Cafe
1722 Taraval Street, San Francisco, CA 94116
415-513-6054
Mon; 8am -12:30pm
Thu: 9:30am - 2:30pm
Fri - Sun: 8am - 2pm
Rolling-Out Cafe
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Home style bakery and cafe in Parkside District, south of Sunset District;
Rolling-Out Cafe
It’s located on Taraval Street between 27th and 28th Avenue. Bruno Tse opened this bakery and cafe in 2011 and it is known as a home of “Mochissant” which is a hybrid of mochi and a croissant. It is trademarked. According to Abc News, Bruno used to be a chemist.
The indoor space was bigger than it looked from the outside. When we got there, it was quiet inside. Apparently, they offer free wifi which probably helps customers. We selected some baked goods from a showcase. But, there were other menu items on a board including sandwiches and drinks like coffee.
Items we bought;
- Mango Sticky Rice Kouign Amann (weekends)
- Mochi Beignet (not available for pre-order)
- Chocolate Croissant
- Black Sesame Croissant
- Strawberry Croissant* Mochissant
- Portuguese Egg Tart
Mango Sticky Rice Kouign Amann (weekends); We bought this as a woman who seemed to be a regular ordered and we thought it must be a good one. Good thing we did! It was delicious as it was flakey and had the right amount of mango cream. It was not too sweet.
Mochiscuit; It’s a hybrid of mochi and biscuit. It was like a fluffy muffin but a little chewy. It looks like it’s trademarked as well.
Chocolate Croissant; very flakey chocolate croissant.
Black Sesame Croissant; It was a smaller size than a chocolate croissant. Black sesame flavor is not that common so I was glad they had it. It tested well just as I expected.
Strawberry Mochissant*; This was the so-called Mochissant with a strawberry flavor. Another option was mango. Since we got the Kouign Amann with mango, we picked the strawberry one. The pink color was surprisingly vivid but it was not too sweet and had a good amount o flavor. It was easier to eat as it was smaller size. It was flakey and slightly chewy but not too chewy and had a good texture.
Portuguese Egg Tart; flakey tart with perfect amount of sweetness and flavor.
They were all reasonable prices and tasted well. Apparently, the Hawaiian Roll was one of the popular items also.
One lady came after us. She was probably a regular as the owner knew what she wanted to order. She expressed that she was surprised at seeing many options at that time so I imagine that most items would be usually gone by noon. Maybe we were lucky.
Rolling-Out Cafe
1722 Taraval Street, San Francisco, CA 94116
415-513-6054
Mon; 8am -12:30pm
Thu: 9:30am - 2:30pm
Fri - Sun: 8am - 2pm
Rolling-Out Cafe