ハワイアンフードのレシピ | ERICAのハワイ&国内旅行情報満載ブログ

ERICAのハワイ&国内旅行情報満載ブログ

家族でハワイ。旅行者目線だけど、とにかくハワイを伝えたい♡コロナ以降は国内旅行〜
登場人物:Hubby(私より19歳年上)、オイラ/私、Alisa、UG

旅行記の途中ですがあせるあせる

昨日インスタにハワイアンなレシピをUPしたので、こっちにもUPします

🤙🏽ALOHA🌺 HAWAIIAN DINNER🌴 I made poi, kalua pork, and tofu poke🏄🏽‍♀️💙 レシピは下に⏬ RECIPE: <1️⃣poi> steam some taro (I can’t get it in japan, so I used satoimo(kind of Japanese taro) instead) until it gets soft, peel, add some water (and pinch of sugar), mash until it’s smooth <2️⃣Kalua pork> Sprinkle some salt all over the pork (tenderloin), I used smorked flavored salt. If you have smoke liquid, it’s better I guess. Store in the fridge overnight. Wrap w/ aluminum foil, bake in the oven about 2hours /200C. Then shred by fork. <3️⃣Tofu poke> Cut tofu into cubes, patted dry, add and marinate w/ scallions, soy sauce, sesame oil, chili pepper, lil bit of vinegar, and ginger. ハワイ料理の、ポイ、カルアピッグ、豆腐のポケを作ってみたよ🌺 <1️⃣ポイ> 柔らかくなるまで里芋を蒸して、皮をむいて、水と砂糖ひとつまみ加えて、木の棒などで滑らかになるまでよくつぶす。<2️⃣カルアピッグ> 豚ヒレ肉に塩をまんべんなくまぶして一晩冷蔵庫に置く。私はスモークフレーバーの塩を使いましたが、燻製液があればその方がいいかも。アルミで巻いて、200cのオーブンで2時間焼き、フォークで裂けば完成。<3️⃣豆腐ポケ> キューブ状に豆腐を切ったら水をよく切る。万能ネギ、醤油、ごま油、チリペッパー、生姜と少しのお酢を入れて出来上がり。 #hawaiian #hawaiianfood #hawaii #kaluapig #kaluapork #poi #poke #foodlover #foodstagram #foodblogger #recipe #hawaiilove #cleaneating #cleanfood #paleo #808 #healthyfood #healthy #foodblogger #foodblog #healthymom #ハワイ #ハワイアン #ハワイ料理 #おうちごはん #料理写真 #カルアピッグ #ポケ #ポイ #レシピ

A post shared by Healthy Food Pics🥑 ERICA🌴 (@iamericajp) on






 読者登録してねペタしてね