座禅ワークショップをします!Zazen Workshop | ホメオパシー ワークショップ ”たまなみ”

ホメオパシー ワークショップ ”たまなみ”

ワークショップやイベントを通じて、ホメオパシーを広めるために集まったホメオパスです。

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たまなみでは、これから毎月最初の週末に、ヴァイタルフォースを高め、心と体から元気になるためのワークショップや講座を展開していきたいと思っています。

その第1回として、6月3日の日曜日にこころとからだの元気ラボ のご協力により座禅のワークショップをすることになりました。


座禅なんて難しそう!と言う声が聞こえてきそうですが、フランス人講師が優しく誘導するので、どなたでも簡単に行うことができます。
講師は日本語と英語もでき、通訳もつくので言葉の心配もありません。
日頃の喧騒を忘れて、しばし静かな時間を過ごしてみませんか?
座禅の後は、三年番茶と季節のおやつで茶話会をお楽しみください。


日程:2012年6月3日(日)
時間:開場9:30 開始10:00
会費:1000円
場所:赤羽文化センター 和室A 

http://www.kita-bunka.com/bunka-akabun-shisetsu.html

講師:ダヴィド・ブリッソン 
お茶&お菓子担当:小田 康代
通訳・コーディネート:藤田 円


お問い合わせ・申し込み: ダヴィド dbosteo@yahoo.com


ダヴィド・ブリッソン/オステオパス
日本の伝統的文化が大好きです。座禅は日本人の先生とお坊さんから1年間学びました。私にとって座禅は伝統的な厳しいものではなく、簡単に行うことで恩恵を受け、瞑想から精神と身体を感じることです。
初めて座禅を知ってみたいと思っている人にドアを開きたいと思っています。


小田 康代
リマクッキングスクールでマクロビオティックを学び、製菓学校で製菓製パンの職業訓練コース終了。主婦業の傍ら、パン屋、洋菓子店の厨房、三年勤務。出産を機に、ヘルシースイーツ作りを楽しんでます。


Would you like to join Zazen workshop with French Zazen master?
You may feel Zazen is too difficult to do...It isn’t! David will lead you to make it easy so anyone can join. He can speak Japanese, English and French. Interpreter will join the workshop too.
Put your noisy and busy life behind and experience quiet and peaceful moment.
We will have tea time with healthy seasonal sweets after Zazen.


Date : 3rd June 2012
Time: Start at 10:00, Open at 9:30
Fee : 1000 yen
Venue: Akabane Culture Center,
    Japanese room A
Workshop leader: David Brisson
Tea and Sweets : Yasuyo Oda
Interpreter/coordinator: Madoka Fujita SDSHom


Inquiry & Booking; David dbosteo@yahoo.com


David Brisson/Osteopath DO http://www.osteopath-tokyo.com/
Traditional Japanese culture lover. Study Zazen for 1 year in Japan with my Japanese teacher and monks. The idea of my Zazen is to share the good benefit and feeling on your mind and body of meditation, in a more accessible and relax way than traditional strict Zazen.
I want to open a door to people who wants to know more about Zazen, it could be the first step.


Yasuyo Oda
I studied macrobiotic at Lima cooking school and baking at the college of confectionary. Worked at bakery and patisserie for 3 years. Since I had a child, I am enjoying making healthy sweets.