立冬Ritto〜山茶花の羊羹 yokan | 和菓子デザイナー 諸星 みどり

和菓子デザイナー 諸星 みどり

ハーブ&フルーツの風味を活かしたカラフルな創作和菓子と自作陶器を作成、自ら撮影&スタイリング提案しながら、講座など随時開催しています。




今日は立冬。暦では今日から冬が始まる。

殺風景な景色を彩る冬の花、山茶花を使った羊羹を作りました。磨りガラスに透けて風に舞う花弁の様。ほんのり林檎とレモンの香りが いろいろな飲み物に合います。


Today is the beginning of winter. Winter begins on today in the calendar.  It's the winter flower, sasanqua which shine in tasteless scenery. I cooked the yokan using the petal of the sasanqua  It is like dancing petals in the north wind. The flavor of an apple and the lemon fits various drinks.

✳︎Midori Morohoshi 

http://instagram.com/MidoriMorohoshi/