実りの秋Minori-no-Aki〜蒸し羊羹&かるかんMushi-youkan&Karukan | 和菓子デザイナー 諸星 みどり

和菓子デザイナー 諸星 みどり

ハーブ&フルーツの風味を活かしたカラフルな創作和菓子と自作陶器を作成、自ら撮影&スタイリング提案しながら、講座など随時開催しています。

{A63556EA-FB4B-4AB2-8138-D0EF87E0B7B2}

秋も深まり優しいカボチャの風味が恋しい季節。そして今日はハロウィン♪
ラムレーズン、胡桃、無花果の風味&食感が楽しい蒸し羊羹の上に、カボチャ風味のかるかんを重ねて蒸し上げてみました。
シックな焦げ茶の小皿の上で黄色いカボチャの色がほんのり灯り、晩秋の風景の様。

  • Autumn was coming to an end. Today is Halloween.
  • I cooked the cake which stacked Karukan(Japanese sponge cake) and steamed adzuki-bean jelly to two levels. The part of Karukan is flavored with pumpkin, and the part of steamed adzuki-bean jelly is flavored with rum raisins and nuts. I enjoy autumn table with dark brown plates and  pumpkin-colored cloth.
*styling / photo / saucers & sweets : Midori Morohoshi(http://instagram.com/MidoriMorohoshi/)