世界中のお酒の中で、唯一『季節感』があるという日本酒。同じく和菓子も季節感を大事にしてきた日本のお菓子。
それならば 単にマリアージュを楽しむだけでなく『旬の香り』という縛りを設け、 季節ならではのお酒と和菓子の楽しみ方をご紹介してみようという試みでワークショップ形式のセミナーを始めてみました。
今回は『日本の夏の果物の香り』という事で、青柚子・メロン・白桃を使った 日本酒カクテルと和菓子をご紹介。
In liquor of the world, only sake has the sense of the seasons.
The Japanese sweets regarded a sense of the seasons as important, too.
So we began this seminar that we want to introduce the way of enjoying senses of the seasons of both.
We introduced sake and the Japanese sweets utilized the flavore of the Japanese summer fruits this time. *styling / photo / sweets : Midori Morohoshi(http://instagram.com/MidoriMorohoshi/)