• name(名前)
Her name is Marie.
彼女の名前はマリーです。
• made of(〜で作られている)
The cake is made of flour and eggs.
ケーキは小麦粉と卵で作られています。
• fruit(果物)
I like fruit such as apples and bananas.
私はリンゴやバナナのような果物が好きです。
• cream(クリーム)
This pie has a lot of cream inside.
このパイにはたっぷりのクリームが入っています。
• sweet(甘い)
This dessert is very sweet.
このデザートはとても甘いです。
• simple(簡単な)
This recipe is simple and easy to follow.
このレシピは簡単でわかりやすいです。
• popular(人気のある)
This pastry is popular in France.
このペストリーはフランスで人気があります。
• around the world(世界中で)
Sushi is eaten around the world.
寿司は世界中で食べられています。
---
🟡 CEFR B1レベルの語彙(日常的な説明に使える語彙)
• layer(層)
The cake has three layers of chocolate.
ケーキにはチョコレートの層が三つあります。
• traditional(伝統的な)
Kimono is a traditional Japanese outfit.
着物は日本の伝統的な衣装です。
• texture(食感)
The bread has a soft texture.
パンは柔らかい食感です。
• flavor(風味)
I love the flavor of vanilla.
バニラの風味が大好きです。
• include(含む)
The salad includes tomatoes and cucumbers.
サラダにはトマトとキュウリが含まれています。
• instead of(〜の代わりに)
She drank tea instead of coffee.
彼女はコーヒーの代わりに紅茶を飲みました。
• baked(焼かれた)
The cookies are freshly baked.
クッキーは焼きたてです。
• hold its shape(形を保つ)
The jelly must be cold to hold its shape.
ゼリーは形を保つために冷やす必要があります。
---
🔵 CEFR B2レベルの語彙(やや抽象的・詳細な説明に使える語彙)
• pastry(ペストリー、生地)
She learned how to make puff pastry.
彼女はパイ生地の作り方を習いました。
• fondant(フォンダン、糖衣)
The cake was decorated with chocolate fondant.
ケーキはチョコレートフォンダンで飾られていました。
• delicate(繊細な)
This dessert has a delicate balance of flavors.
このデザートは風味の繊細なバランスがあります。
• variation(バリエーション)
There are many variations of this dish.
この料理には多くのバリエーションがあります。
• requires(〜を必要とする)
Making puff pastry requires time and effort.
パイ生地を作るには時間と努力が必要です。
• rolled and folded(伸ばして折る)
The dough must be rolled and folded several times.
生地は何度も伸ばして折る必要があります。
• signature(特徴的な)
This is the chef’s signature dish.
これはシェフの代表的な料理です。
---
🟣 CEFR C1レベルの語彙(専門的・抽象的な語彙)
• flaky(層がはがれるような、サクサクした)
The crust is light and flaky.
クラストは軽くてサクサクしています。
• marbled glaze(マーブル模様のグレーズ)
The top of the cake has a marbled glaze.
ケーキの上部にはマーブル模様のグレーズがあります。
• pastry sheet(ペストリーシート、生地の層)
Place the cream between two pastry sheets.
クリームを二枚のペストリーシートの間に挟みます。
• referring to(〜を指している)
The word “mille-feuille” is referring to the layers.
「ミルフィーユ」という言葉は層を指しています。
---
🔴 CEFR C2レベルの語彙(非常に高度な語彙)
• glaze(艶出し、グレーズ)
The chef applied a thin glaze to the tart.
シェフはタルトに薄いグレーズを塗りました。
• feathered(羽のように模様をつけた)
The icing was feathered with a toothpick.
アイシングはつまようじで羽模様にされました。
