レモン味の焼き鮭レシピ Lemon-flavored grilled salmon recipe |    MASA Japanese Cooking School          ~外国人向け料理教室~

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 外国人が大好きな日本の食品を使って、手軽に作れる和食調理を教えます。

外国人向け料理教室を主催しているMASASHIです。


急に気温が高くなると、

食欲が減退することがありますよね。


でも、食べないと体力が続きませんし、

免疫力が落ちてしまいます。

コロナウィルスにやられたくないですしね。


なので、以前「コロナウィルスに耐える」

           ⇓

https://ameblo.jp/f06a21c9d/entry-12591925934.html


と題してご紹介した

サーモンの漬け丼に近い料理を

作ってみました。

今回は焼魚です。

 

 



作り方はとても簡単。

まず、酒と醤油と味醂を、同量で混ぜ合わせます。

例えば、酒50mlと醤油50mlと味醂50mlですね。


そこにレモン汁を、好きなだけ入れます。

少し酸味を感じるくらいがいいですね。

何度か作れば、自分好みの量が決まると思います。


そしてこの漬け地に、鮭を投入します。

30分以上漬けったほうが良いですよ。

鮭が十分に漬かったら取り出し、

キッチンペーパーで漬けダレを

ふき取ります。


この後焼きに入ります。


フライパンに油をしいて、

鮭の表面を軽く焼きます。

そして、先ほど使った漬けダレを

鮭にかけながら、更に焼きます。

このとき、タレが焦げないように、

火力の調整をして下さい。

良い感じに焼けたら完成です。

付け合わせに、炒めたししとうを添えました。
 

 

 


焼き鮭、良い感じにテカってますね~。

見た目は濃い感じですが、

食べるとさっぱりした味です。

これなら、暑くても無理なく食べられますね。


本当は、レモンじゃあなくて

 

柚子を使いたかったのですが、

僕の家の近所の店では、

今の時期売ってないんですよね。

皆さん、もし柚子が手に入るなら、

柚子バージョンもやってみると良いですよ。

 

 

 

こちらは家庭でも作れる和食料理を学びたい外国人(訪日・在日)向けレッスンです。

 

*レッスンの内容

お寿司をメインに、手軽に作れる美味しい和食をお教えいたします。

和食の基本、出汁の作り方なども覚えられます。

プロフェッショナルの調理技術や知識を学ぶことができます。

レッスンは日本語で行いますが、英語と日本語を併記したレシピを使います。

デモンストレーションを交えて丁寧に教えるので、初心者でも安心して調理できます。

楽しく調理ができるようなメニューです。


*こんな方に

食べるのが大好きな方

和食に興味があるけど、作り方が分からない方

和食を作ってご馳走したい方

いままで自国でも料理をしたことが無かった方でも大歓迎です

 

お問い合わせはこちら

 

 

 

I'm MASASHI, hosting a cooking class for foreigners.

If the temperature suddenly rises, you may lose your appetite.

But if I don't eat, my stamina will not last, my immune system will decline.
And I don't want to be affected by coronavirus.

So, I tried to cook a dish similar to the marinated salmon rice bowl that I introduced under the title of "endure the new coronavirus" before.
This time is grilled fish.

 


It's very easy to make.
First, mix sake, soy sauce, and mirin in equal amounts.
For example, 50 ml of sake, 50 ml of soy sauce, and 50 ml of mirin.

Add as much lemon juice as you like.
It's better to feel a little sour.
If you make it several times, you will decide the amount you like.

Then add salmon to this sauce.
You should marinate it for 30 minutes or more.
When the salmon is sufficiently marinated, remove it and wipe the marinade sauce with kitchen paper.

After that, you will start grilling.

Oil the frying pan and lightly grill the surface of the salmon.
Then, sprinkle the marinade sauce used earlier on the salmon and grill it further.
At this time, please adjust the heat so that the sauce does not burn.
When you have grilled to the centre of the salmon, you are done.
The vegetables used as side dishes were fried shishito green pepper.

 


Grilled salmon is shining brightly.
It looks heavy, but it tastes refreshing when you eat it.
With this, you can comfortably eat even if it is hot.

Actually, I wanted to use a yuzu not a lemon, but the store near my house doesn't sell it at this time.
Everyone, if you can get Yuzu, please try using Yuzu.

 

 

This is a lesson for foreigners (visiting Japan or residents in Japan) who want to learn Japanese cuisine that can be cooked at home.

 

 

* Lesson contents

 

 

 We will teach you delicious Japanese cuisine that can be easily made, mainly sushi. 

You can also learn the basics of Japanese cuisine and how to make Japanese soup stock. 


You can learn professional cooking skills and knowledge.
 

Lessons will be conducted in Japanese, but the recipe will use both English and Japanese. 

 

I will teach carefully with demonstrations so that beginners can cook with reliable. 

 

It is a menu that makes cooking fun.


*I recommend it to such people

The people who love to eat.

If you are interested in Japanese cuisine but do not know how to make it.

Those who want to make Japanese cuisine and treat people.

 

Until now, even those who have never cooked in their own country are welcome.

 

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