第438回 HOKKE ほっけ | Yukarinの旅行・自然・食べ物・cooking わがままブログ

Yukarinの旅行・自然・食べ物・cooking わがままブログ

I am a teacher at a private ONLINE Japanese cooking School in English. My foods are influenced by mum and grandma.
https://yutaka-22-naturalriches.jimdofree.com/

 

Why don't you cook with Yukarin?

Do you have trouble that you are always busy?

Do you want to add your recipes to new cuisine such as Japanese foods?

Do you need recipes for Japanese foods in English? 

Do you need one-to-one cooking lessons? 

 

 If you are interested in Japanese homemade foods even a little, please contact Yukarin.

We will be ready to provide ways you would like to learn.

 


 

Hi, there. How are you doing?
Today’s image is HOKKE, which comes from around Russia and goes bad soon.
So, it is a dried HOKKE we often saw at supermarkets for a while. 
The famous place for it is Hokkaido,  transport systems were developed nowadays, we can buy raw fish even far away from Hokkaido near Russia.

But I prefer dried ones, because moisture is removed by sunlight, and then the taste becomes much stronger.
So, it might be popular in Japan.
I love that taste.
Thank you for visiting my blog.


 

 

皆様、いかがお過ごしでしょうか?

今日はホッケです。焼いただけじゃない!?と思われると思いますが、そうです。

やいただけです。しかし、ホッケは脂がのっているので焼いただけでもおいしいですね。

最近は、輸送システムが発達しているので、一夜干しだけでなく生のホッケも手に入るようになりました。しかし個人的な意見ですが、一夜干しなど干した方が少し水分が飛んで、おいしい味が凝縮されているのでおいしい気がいたします。

皆さんはどう思われますか?生もおいしいけれど、乾物もね!

今はおいしいものの宝庫ですね。

本日もありがとうございました。

 

Follow me please.

 

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★ 

私が主催するスクールは、オンラインの料理教室です。 料理のビギナーで料理教室に行くにくい、自分のペースで学びたいような人達を対象にしています。料理も習いたいけど、日本の料理文化なども知りたいという人欲張りな方にはぴったりです。 皆さまの周りで探しているような方がいらっしゃれば是非紹介して頂けますと幸いです。 もちろん、日本の方にも学んでいただけるレッスンをご用意しています。 英語でお料理してみませんか?まだ外国人の方から習うには敷居が高い!と思っていらっしゃる方、英語で何かを学びたい方には楽しく学んでいただけます。 日本語英語の両方での受講も可能です。 ご興味のある方は、この画面にある、【Contact to YUTAKA cooking class】または、スクールホームページのCONTACT USからご連絡ください。お待ちしております。 成約されましたら、少しばかりのプレゼントを用意しております。 どうぞよろしくお願いします。