第423回 Practicing SASHIMI 刺身の練習 | Yukarinの旅行・自然・食べ物・cooking わがままブログ

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I am a teacher at a private ONLINE Japanese cooking School in English. My foods are influenced by mum and grandma.
https://yutaka-22-naturalriches.jimdofree.com/

 

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 If you are interested in Japanese homemade foods even a little, please contact Yukarin.

We will be ready to provide ways you would like to learn.

 

 

In English 

Hi, there. How are you doing?
Today’s image is my creation of SASHIMI. That seemingly looks nice, but I need to improve my techniques to make this.
For example, of course, I need to develop how to slice SASHIMI. And I should take care of the degrees the pieces positioned, paying attention to the looks of white radish, the whole balance, and I have to calculate how much the top of the SASHIMI touch the lid, and so on.

I guess that you think the Japanese pay attention too much to everything. That, however, is the norm, and if we do not, the works would not be praised or gain appreciation from others, especially from customers. 

I often hear from people living abroad that everything in Japan is “organized”. We do not notice it, because it is the normal thing. Then get me to realize that it is a beautiful culture in Japan, sometimes I feel bothered to take much time for making it neatly, though. Lol

That is the wonderful culture we cherish and pass it to the young generation. And foreign people living in Japan.
Thank you for visiting my blog.

In Japanese

 

皆様、いかがお過ごしでしょうか?

今日の画像は私が作った刺身です。いかがでしょうか?

最近すこーーしずつですが、上達をしております。(自画自賛(笑))

師匠曰く、切り方も大切ですが、配置する刺身の角度や、大根のけんの見え具合、全体のバランス、ふたをしたときの刺身がふたに接する割合など注意すべきことはたくさんあります。そんな細やかな心遣いは日本人ならではのものであり、私たちが当然と思っているものです。そんな当たり前の光景ですが、外国の方が見た日本の印象は「日本はすべてのものが整然とされている。」だそうです。これは、日本の印象として私が話した大半の外国の方がおっしゃる言葉です。

時には面倒くさいと思うことですが、大切にしていきたい文化だなぁと気づかされた出来事でした。

本日もありがとうございました。

 

 

 

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私が主催するスクールは、オンラインの料理教室です。 料理のビギナーで料理教室に行くにくい、自分のペースで学びたいような人達を対象にしています。料理も習いたいけど、日本の料理文化なども知りたいという人欲張りな方にはぴったりです。 皆さまの周りで探しているような方がいらっしゃれば是非紹介して頂けますと幸いです。 もちろん、日本の方にも学んでいただけるレッスンをご用意しています。 英語でお料理してみませんか?まだ外国人の方から習うには敷居が高い!と思っていらっしゃる方、英語で何かを学びたい方には楽しく学んでいただけます。 日本語英語の両方での受講も可能です。 ご興味のある方は、この画面にある、【Contact to YUTAKA cooking class】または、スクールホームページのCONTACT USからご連絡ください。お待ちしております。 成約されましたら、少しばかりのプレゼントを用意しております。 どうぞよろしくお願いします。