R6 6/5(水曜日)


千葉県 竹岡 鱚(キス)


今日の東京は昨日と違い陽射しもしっかりしていて暑いですね。風が吹くと涼しく感じるので、まだ夏は先にありますかね😊それでもお出かけの際はお気をつけてお過ごしください。


鱚(キス)を仕入れ始めました!まだ型は小さく小ぶりですが、初夏に美味しくなる魚の1つですね。


薄塩をあてて水気を取り、そこから白板昆布(おぼろ昆布を薄く削った際に出る、最後に残った芯の部分。大変高価です)で〆て寝かせます。


お出しする際には少し皮目を炙って氷で〆て、酢橘を絞ってお召し上がりください😊

R6 6/5 (Wed)


 Takeoka-cho, Chiba Prefecture, Snapper (Kisu)


 Unlike yesterday, today's Tokyo is hot with firm sunshine. It feels cooler when the wind blows, so I guess summer is not over yet😊 Still, please be careful when you go out.


 We have started stocking sillago (kiss)! They are still small and tiny, but they are one of the tastiest fish of early summer.


 Lightly salt the fish, drain off the water, and finish with shiroita-konbu (the leftover core of thinly shaved oboro konbu, the expensive kind). Fish will be closed and arranged (very expensive).


 When serving, please sear the skin a little, ice the fish, and squeeze out the vinegar 😊.


この機会にぜひ!

男女問わずお一人様も大歓迎ですので、お気軽にお越しください😊
小さなお子様連れのご家族、お酒飲まれない方ももちろん大歓迎です!
アットホームな店内だと思っています。ごゆっくりお寛ぎください😊
また、ご予算に応じても料理をお出ししますので、こちらもお気軽にお問い合わせください😉

当日のご予約でもご案内できる日、時間帯もございます😊お鮨食べたくなったらご遠慮なくお気軽にーー!


*昼間はお電話に出られない可能性があります。15時以降にご連絡いただけると幸いです。

🔶アルバイトスタッフさんも募集しております😊 家族経営の職場です。一緒に楽しく働けたならと思います!学生さんも社会人の方、主婦の方々、是非、お問い合わせください。

🔷 I’m sorry for my poor English, but please call me if you’re an abroad customer as well 🤙 I look forward to speaking with you conversation in English.Customers from abroad are welcome! 



〒153ー0052
目黒区祐天寺2ー14ー19
03ー3712ー6078
定休日 月曜日

DINNER 17:30〜(23:00頃 ※日により変わりますお問い合わせください!)


#紋ずし

#MonzushiSingapore

#祐天寺ディナー

#祐天寺寿司

#東横線ディナー

#越金

#石司

#亀福

#工藤水産

#マル雅

#マルツおせい

#つま長

#Japan

#japantrip

#tokyotrip

#tokyotravel

#visittokyo

#japanesefood

#日本美食

#Sushi

#JapaneseTradition