みそ汁は、日本人にとっては欠かせない料理ですビックリマーク

よく「おふくろの味」とか言ったりして、

どんなに美味しいみそ汁を飲んでも

やっぱり自分のお母さんの作るみそ汁が一番なんですラブラブ


みそ汁は、室町時代から日本の食卓に登場しています。


そんなみそ汁の作り方はいたって簡単です!

昆布や削り節などで出汁(だし)をとり、

そこに食材と味噌を入れ温めるだけ。


食材としては、こんなのがあります↓

・豆腐とワカメ

・かぼちゃ

・アサリ

・ふ                などなど。


最近はインスタントのみそ汁なんかもありますが、

私はやっぱりお母さんのみそ汁が一番です音譜


Miso soup is an essential food for Japanese people.


They often talk of "ofukuro no aji", which means taste

of mom's cooking.

However good miso soup that you drink somewhere is,

you see miso soup that your mother cooks is the best!


Japanese people have drunk miso soup in the house since Muromachi era.


How to make miso soup is very easy.


You only have to take soup stock

from seaweed and bonito flakes,

and then put some ingredients and miso in it.

It is done after it is heated up.


You can put the follwing ingredients in miso soup.

・tofu and seaweed

・pumpkin

・asari clam

fu (a breadlike food made of wheat gluten)   etc.


These days instant miso soup is often sold,

but I like miso soup my mother cooks the best.