この世に、卵かけご飯より好きな食べ物はないかも。まぁ、きんぴらごぼうもバリ好き。ピーナッツバターも。いや、やっぱり卵かけご飯が一番。あなたは、毎日食べても、絶対に飽きないものはある?寿司?うどん?お米?私は、絶対に卵かけ御飯は飽きない。けどさ、アンちゃんのTKGは独特なんだ。アメリカ人は生卵を食べる習慣がないけん、日本に来たとき、バリバリ生卵を食べる日本人をみたら、マジビックリしたバイ。ずっとすき焼きの生卵は無理やったね。ちょっと前までのアンちゃんは、絶対食べんかった。
There is probably no food in the world that I love as much as tamagokake gohan (that looks weird in romaji!). Well, maybe kinpira gobo. Or peanut butter. Nah, I like TKG (I'm going to abbreviate it TKG from now on!) better. Is there a food that you never get tired of no matter how much you eat it? Sushi? Udon? Rice? There is no way that I would ever get tired of TKG. But the TKG that I make is not your traditional TKG. Because Americans don't really eat raw eggs, when I came to Japan I was shocked by how often Japanese people ate raw eggs. There was no way in a million years I was going to eat that raw egg with my sukiyaki.
数年か前に、卵かけご飯 (これから、TKGに略するね!) に出会って、一目惚れした。卵もお米も大好きやけん、友達に進められた時、食べてみた。でもやっぱりまだ生卵を食べる抵抗があった。卵焼きやスクランブルエッグが好きやったけど、生卵。。やけん、いいアイディアがあった。TKGをチンする!そうしたら、半熟卵みたいなものになる。その日から、恋にした。アンちゃんのオリジナル半熟卵かけご飯が誕生した。
A few years ago, I met TKG and it was love at first sight. I love rice, and I love eggs, so when my friend told me about it, I thought I would give it a try. But, yeah, I wasn't crazy about the raw egg part. While I love eggs, I much preferred fried or scrambled eggs. So I had a great idea. I would mix my rice and egg, and then heat it up in the microwave. This cooked the egg halfway. I fell in love all over again, when Annechan's original TKG creation was born.
いろんなバラエティーがあるけど、一番好きなのは、これ。TKGの上に、アボカド、キムチ、豆腐をのせる。で、醤油とクミンをかける。以上。バリシンプルなんやけど、めっちゃ健康的で美味しい。もし私が独身なら、ご飯も作らずに、こればっかり毎日食べるかも。
There are many variations of my TKG, but this is my favorite. On top of the half-cooked egg mixed with rice, you put avocado, kimchi and tofu. Then top it off with soy sauce and cumin. Crazy simple, crazy healthy, and crazy good. I think if I were a single gal, I would never cook and just eat this every night.
3年前に夫と子供だけで3週間アメリカに行った。空港へ送った後、すぐ家に戻って、フライパンや鍋を片付けた。一人なら、作らんバイ(その時北九州から引っ越したばっかりやったけん、多分、作らんっちゃ!って言いよった。)多分、その3週間の間、TKGとほか弁しか食べていない。今は、ちゃんと料理をするから、それはないと思うけど、バリ美味しかった。そして、毎日一人で楽しいことをした。バッティングセンター、マッサージ、温泉、サイクリング、映画、ゴルフ。家族に会いたくなったけど、まれな一人の時間を本当に楽しんでいた。食べ過ぎたTKGも最高にいい思い出やった。
昨日、友達とTKGの専門店に行った。入ったら、「卵かけ御飯定食か、親子丼定食か、どっちにしますか?」と言われた。マジで?それしかないと?マジ最高!選択肢がありすぎることが大嫌いなアンちゃんは、このお店を気に入った。久しぶりにオーソドックスなの生卵TKGを食べた。めっちゃ美味しかった。やっぱり、生でもよかろうと、思うようになった。TKG。煮物。お味噌汁。以上。シンプルなアンちゃんは、シンプル和食を食べると、天国にいるみたいに嬉しい。
Yesterday, my BFF and I went to a restaurant famous for TKG. After we entered, the waitress said, "So we have the TKG set or oyakodon set. Which one?" Seriously? That is awesome! I totally hate having too many choices, so this was the shop for me. I ate the original TKG, raw egg mixed with rice, for the first time in while. And you know what? It was awesome. Yeah, I can definitely eat that every now and then. The food was simple. TKG. Boiled veggies. Miso soup. That's all. When simple Annechan eats simple Japanese food, is it like being in heaven...
大学までお米を食べなかったアンちゃんは、今、お米なくして、生きていけん。友達はよくダイエットのために、炭水化物をカットする。それはいいけど、私は痩せるためにお米を辞めないといけんかったら、太ってもいい!!パンはいらんけど、お米なしでは、死ぬバイ!
Although I never even ate rice until college, there is no way I could live without it now. My friends often cut out carbs in order to lose weight. That is fine for them and all, but if I had to stop eating rice to lose weight, I think I would rather be fat!I can live without bread, but going without rice would totally kill me.
Go TKG!
TKG万歳!!




