こんにちは、Katyです。
Hello, everyone! It's Katy.
年明け早々ブライアンが腰を痛めてしまい、結構大変な幕開けでしたが、やっと平常に戻り始めています。
We had a tough start of the year because Brian hurt his back, but it has fainally started to get back to normal.
さて、皆さんは発酵食品をたくさん摂取していますか?
Well, do you take a lot of fermneted food?
日本人なら、味噌、醤油、納豆、漬物など、普段から意識せずに結構な量を口にしていますよね。
In Japan, without making conscious efforts, we do eat a lot of it, such as miso, soy sauce, natto, pickles, etc.
私たちも同じですが、特にヨーグルトをかなり食べています。しかも、ブライアンがギリシャヨーグルトが好きなので、少々お金がかかっていました。
It's the same for us, but we also eat a lot of yogurt. Brian likes Greek yogurt, so it costs some money.
そこで、最近ついにヨーグルトメーカを買いました
Therefore, I finally bought a yogurt maker the other day.
さっそくヨーグルトを作ってみましたが、すごく簡単。なめらかで美味しいヨーグルトが出来ました。
I tried making yogurt right away, and it was very easy. I made smooth and tasty yogurt.
さらに、甘酒に挑戦、こちらも簡単に美味しい甘酒が作れました。
Next, I tried making amazake. This was also easy, and I got delicious amazake.
期待以上に重宝するアイテムで、買ってよかったです。
It's more useful than I expected, and I am happy that I bought it.
次は塩こうじ、醤油こうじ、納豆を作ってみたいと思っています!
I would like to try making shiokoji, shoyukoji, and natto next.