明けましておめでとうございます。
Happy New Year!
長~いことブログをお休みしてしまいました。。。
I have taken a long break from doing my blog...
というか、SNSすべて放置状態でした。
Actually, I've neglected all my SNS.
今年は心を入れ替えて、毎日とはいかなくても、定期的に更新していきます(いくつもりです)。
I've decided to turn over a new leaf. I will update them, maybe not on a daily basis but regularly (or I'm planning to, at least).
そうです、これが私の新年の抱負の一つです。
Yes, that's right. This is one of my New Year resolutions.
もう一つは毎年同じですが、「3キロ体重を落とす」です。
The other is the same every year, "to lose 3 kilos."
まあ、そんなつまらない話は置いといて、
Well, enough about such a boring story...
今年のお正月は初めて正式にお屠蘇を作り、いただきました。
This year, for the first time, I made and had otoso (New Year's spiced sake) formally.
というのも、お屠蘇セットと屠蘇散をいただいたからです。
That's because we got a formal otoso set and the spices.
屠蘇散が香ばしくて美味しいお屠蘇をいただきました。
The aroma of the spices were so nice and the otoso was very tasty.
皆様にとっても本年が幸せな年でありますように。
My this year be a happy year for everyone.