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藍染め大好き、tiramisuです。
Thank you for visiting my blog.
My name is tiramisu, and I'm into
indigo dyeing now.
野菜の値段、
めちゃ、高いですね・・・
野菜の緑の部分も
大切に使いたい今日この頃・・・
The price of vegetables are soaring this winter.
The green parts of any vegetable is
too valuable to throw away now.
そんな緑で、
最近のお気に入りの葉っぱは、
人参の葉!
繊細な、レースのようで、。
とっても
綺麗だと思いませんか?
As for the green parts of vegetables,
I have enjoyed cooking carrot tops recently.
They are like lace for a dress, and I like them very much.
実家の畑で少しづつ
収穫できるようになってきました。
サラダに入れたり、
かき揚げにしたり、
マリネに入れたり・・・
ペーストにしたり・・・
とっても、万能なんです
My mom's garden also has carrots and
they are ready for cultivation.
Suprisingly, they go with
salad,
deep-fried vegetables,
marinaed dish,
pesto, and so on.
Carrot tops works quite well when you cook them.
では、
レシピ
万能ペースト・キャロットトップ
材料
人参の葉っぱのみ 筋は取り除く
クルミ(ローストしたものを荒く砕いて)
オリーブオイル、塩、コショウ
熱湯で消毒した瓶
作り方
全ての材料を
フードプロセッサーに入れて
混ぜるだけ。
最後のオリーブオイルは、
ペーストがゆる~くなる感じに加える程度。
フードプロセッサーがなくても、
すり鉢があれば、大丈夫
↑
材料
すり鉢に葉っぱを入れて
↑
途中、クルミを入れて
↑
よく混ぜて
↑
最後にオリーブオイルをいれて
しっとりと混ぜます
Recipe for:
Multi-Purpose Pest: Carrot Top Pesto
Ingredients:
3 bunches of carrot leaves (no stems)
30 grams of walnuts (roughly crushed, rosted)
100 cc of extra-virgin olive oil,
kosher salt and pepper
one sterilised jar
Direction:
Put all ingredients in a food processor, but
add oil slow unitl blended well.
Keep it in the jar in a fridge.
If you don't have a food processor like me,
not to worry.
You can use a suribachi.
瓶に入れるときは
瓶をたたいて空気をだしてね。
オリーブオイルで上部が空気に触れないように蓋をしてね。
バジルと違って
葉の色がすぐに変わらないから
扱いやすい
When put it into the jar,
get rid of the air in the pesto,and
cover the top part with olive oil.
THe green color doesn't oxdized like basil leaves,
so it is easy to handle.
昨日の晩御飯は
厚揚げをフライにしたので、その上にソースとして。
万能なので、
色々な料理に使えますよ。
Yesterday,
I baked Tofu with carrot-top pesto.
It was healthy and tasty.
This peso is multi-purpose,
so please arrange it to your cooking.