今日は、
スダチを使った
簡単、
ヘルシ~
美味し~い
カクテルを紹介しま~す
あ、
飲めなくっても
アルコールのカシャーサを
ミネラルウォーターに変えると、
み~んなが飲める 爽やかドリンクに
なりますよ。
Today,
I'm going to show you healthy drink
using "Sudachi."
If you do not drink alcohole,
just substitute water for cachaca.
So everyone can enjoy it!
すだちって、
レモンよりちっちゃくって、
可愛いシトラス・・・
だけでなく、
美容と健康にとっても、いいんですよ。
Sudachi is one of citrus fruits.
It is green and round.
It is a smaller than a lime.
It is not only cute
but also good for our health and beauty.
果汁には、ビタミンC, やカリウム
皮の部分は、ビタミンAや、血糖値を下げる効果などが
あるんです。
Sudachi juice is in high viamine C, Karium
and the peel is also beneficial for the
reduction of the level of
sugar in the blood.
片手できゅっと絞れるのも
いいですね~。
Squeeze sudachi with one hand,
you'll get sudachi juice easily.
実家のある徳島県は
スダチ生産 日本でナンバーワン!
庭にスダチの木がある家は
いっぱいあります。
もちろん我が家にも!
My hometown, Tokushima produces
the top amount of Sudachi in Japan.
Many have sudachi trees in their garden、
and so do I.
旬は、8月~10月。
今が美味しい買い時です。
The best season of sudachi is August to October.
Now it is high time to buy sudachis.
材料にある
カシャーサは、
サトウキビを原料として
作られた
ブラジル原産の蒸留酒で~す。
Cachaca is a distilled spirit fermented
sugar cane juice.
では、
暑い残暑を乗り切るための
嬉しいドリンク
スダチ・カイピリーニャのレシピです.
カイピリーニャはブラジルで
とっても人気のあるカクテルです。
Now,
I'll tell you how to make
sudachi caipilinha to beat
the late summer heat!
It is a cocktail called "Sudachi Caipilinha."
Caipilinha is a popular cocktail in Brazil.
すだちカイピリーニャのレシピ
(1人分)
材料
すだち 3~5こ
砂糖 小さじ1~2
カシャーサ(ミネラルウオーター) 45ml
氷
作り方
1. スダチを半分に切って果汁を絞りグラスに入れる。
2. 1に砂糖入れて、よく混ぜる
3.カシャーサ(ミネラルウオーター)を加えてさらに混ぜる。
4.最後に氷を入れて出来上がり。
Recipe for Sudachi Caipilinha
You'll need
3-5 sudachis
1-2 tbs of sugar
45 ml of cachaca (water)
ice cubes
Preparation
1. Cut the sudachis in half and squeeze them into a glass.
1. Add suger in it an mix it well.
2. Add cachaca (water) and mix it well.
3. Add ice cubes. Done!
スダチの皮は、
無農薬のものであれば、
捨てずに 飾りに使ってます。
スライスして カイピリーニャの中に入れると、
きれい~。
Sudachi peels can be used for cooking
if it is organic.
I add Sliced Sudachi peels
in the caipinha.
残った皮は、
すり下ろして大根おろしに加えて
料理に添えたり、
塩と混ぜたて
天婦羅に添えたり
・・・
捨てないでね~
Grate sudachi peels also provide
fresh aroma and flavor.
For example,
Add it to grated daikon radish!
Or
Mix it with salt for Templa.
Enjoy