一汁一菜キララ開催 | ヒミ徒然

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食いしん坊な食養生・菜食料理研究家の私が、日々の生活で感じたことを綴ります。

お知らせが遅くなりましたが、お料理ワークショップのお知らせです。
\7月30日 (日) 一汁一菜キララのワークショップ開催/
\Kirara in July ☆ cooking workshop (July 30, 2017)/
“Kirara” hold workshop on how to prepare the basic meal consisting of rice,soup,one side dish and pickles.
 

イベントページ(日本語)
https://www.facebook.com/events/476249372728525/
Event page (English) 
https://www.facebook.com/events/1891272067860671/
7月のワークショップのおしらせです。
日本橋馬喰横山にある、囲炉裏があり、旅人たちがキッチンで自炊するホステル、「IRORI Nihonbashi Hostel and Kitchen」さんで一汁一菜のワークショップを開催いたします。
キララの一汁一菜は日本の伝統的食養生や精進料理が元になっています。
詳細はイベントページをご覧ください。


イベントページ(日本語)
https://www.facebook.com/events/476249372728525/


【7月の献立】
若布と枝豆の御飯
冷製味噌汁
夏野菜の葛あんかけ
叩き胡瓜の梅和え


【Kirara in July ☆ cooking workshop 】
“Kirara” hold workshop on how to prepare the basic meal consisting of rice,soup,one side dish and pickles.
This workshop will be held at the hostel“IRORI Nihonbashi Hostel and Kitchen”.
“IRORI Nihonbashi Hostel and Kitchen”has a “irori (a traditional Japanese fireplace)” and shared kitchen spaces.
Kirara's cooking workshop features harmonious cuisine(Japanese traditional regimen) and zen vegetarian cooking.


◆You learn the basics of cooking and rediscover the joy of carefully cooking.
◆You cook through the five physical senses.
◆You cook brown rice or 30% polished rice in Donabe, the Japanese clay pot.
◆We use seasonings and ingredients by traditional methods.
◆We use as much as possible of pesticide-free vegetables.
◆Vegetarian & Vegan will participate also.
◆You find the essence of Japanese traditional regimen and zen vegetarian cooking.
※We use five pungent roots (in Buddhism or Taoism) by menu.


【July menu】
Steamed rice with seaweed and green soybeans
Cold Miso soup
Summer vegetables with kudzu sauce
Smashed Cucumber with pickled plum sauce


For more information and making a reservation:
Event page (English) 
https://www.facebook.com/events/1891272067860671/