寒い日にperfect!。。。。。
こういう寒い日に食べたくなるのがこれ!
ラリアにいた時、母ちゃんがよく作ってた。
KATEI家のサムゲタン(?)
母ちゃんのとはちょっと違って、KATEIアレンジしてます!笑
作り方はメッチャ簡単!
鶏肉(もも肉)
塩
コショウ
ショウガ
ニンニク
エリンギ
米(1/4合)
料理酒
ゴマ油
★鶏肉を一口サイズに切って、フォークで穴を開けて、
塩とコショウで味付け。
ここでKATEIアレンジ!
榛名神社で買って来た「香草塩」も入れる~
(てかこの前TVで榛名神社がパワースポットで紹介されたね!)
★エリンギをスライス。
★ニンニクを包丁でつぶす。(ニンニク好きな人は多めでもok!)
★ショウガをスライス。
★2リットルのお水を沸かして鶏肉、エリンギ、ニンニク、ショウガ、米を入れて、料理酒をドボドボ入れて(適当すぎる!w)ゴマ油も少し入れて、40~45分煮込む。
★火は中火。
★スープを味見しながら塩を足してね。
KATEIアレンジは香草塩、お米、エリンギ、ゴマ油。
母ちゃんは入れてないと思う。
ショウガとニンニクのスープは体があったまる!!
ニンニクは柔らかくなってるから、
つぶしながらスープと一緒に召し上がれ!
オレは料理が大好き!
でも材料の量は分からない。
KATEIの料理は音楽と同じ、feelingなんです!
(カッコイイ事を言ったふりしてゴメンナサイ!w)
まぁ、みんなも是非この寒いseasonにtryしてみてください!
Rock On~
KATEI
This is what I feel like eating on a cold day like today!
Mum used to make this when I was in Australia.
Garlic & Ginger Chicken soup.
It's a little different to how my mum makes it.
I've added my own arrangements!
hehe
It's SO EASY to make!!
Chicken thigh
Salt
Pepper
Ginger
Garlic
Mushrooms
Rice (1/4 cup)
Cooking rice wine
Sesame oil
★Cut the chicken thigh into small pieces, poke holes in the chicken
with a fork and season it with salt and pepper.
★Slice up the mushrooms.
★Crush the ginger with your kitchen knife.
(Hold the knife flat and press with your hands)
If you like ginger, you are more than welcome to add more!
★Slice the ginger.
★Add 2liters of water in a pot and boil it.
Once it's boiled, add the chicken thighs, mushrooms, garlics,
gingers and rice into the pot, plus pour a decent amount of
rice wine and a splash of sesame oil into the pot and let it
broil for 40~45mins.
★Medium fire here.
★Taste the soup while cooking and add more salt to suit your taste.
My mum didn't put rice, mushrooms or sesame oil in it.
But I did~
Ginger and garlic the soup really warms up your body!!
The garlic is all soft by now, so feel free to mix it with your soup
when you eat.
I LOVE cooking!
But I don't like to measure my ingredients.
My cooking is like my music, it's all about the feeling!
(Sorry~ trying to be cool here! haha)
Anyhow, give it a try during the cold seasons!!
Rock On~
KATEI