秋風Akikaze〜干菓子(マリーゴールドの琥珀糖)Kohakuto | 和菓子デザイナー 諸星 みどり

和菓子デザイナー 諸星 みどり

ハーブ&フルーツの風味を活かしたカラフルな創作和菓子と自作陶器を作成、自ら撮影&スタイリング提案しながら、講座など随時開催しています。


春から秋にかけて長い間 花を咲かせるマリーゴールド。菊科の植物で色も形も多種多様。食用と観賞用がある様です。
夕暮れ時 秋風に吹かれてマリーゴールドの花がゆらゆら咲き乱れ、辺り一面オレンジ色に…そんな秋の風景を模した菓子を作ってみました。
食用マリーゴールドの花びらとオレンジピールを散りばめた琥珀羹。仄かに香るオレンジの風味はいろいろな飲み物に合います。

Marigolds bloom for a long time from early summer to early winter. Marigolds come in a wide variety of colors and shapes. And there are edible and ornamental varieties. At dusk, the marigold flowers were swaying in the autumn breeze, and the whole area was dyed orange. I made Japanese sweets that express such an autumn landscape. The faint orange flavor goes well with a variety of drinks.
✳︎Midori Morohoshi✳︎

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