山茶花のジャム〜Jam of the sasanqua | 和菓子デザイナー 諸星 みどり

和菓子デザイナー 諸星 みどり

ハーブ&フルーツの風味を活かしたカラフルな創作和菓子と自作陶器を作成、自ら撮影&スタイリング提案しながら、講座など随時開催しています。

{7E836389-8B56-4F2F-AD6E-5804787DFD84}

{606D8A50-03E3-421A-9A15-34664943DF04}

{5D0A32DD-077B-4322-B9D0-5B721070281D}

{777D1AA0-4C9B-4A28-B977-8BD5E7597CCB}

秋から冬にかけ咲く山茶花。
実は 山茶花(椿も)の花が食べられるんです❤︎  
植木屋さんの友だちにたくさんの山茶花をもらったので、さっそく山茶花のジャムを作ってみました。
鮮やかなバラ色がキレイ 〜♫
コレで何の和菓子を作ろうかな?
The season of sasanqua is in winter from autumn. The flower of the sasanqua(as for the camellia) is edible❤︎ I got many flowers of sasanqua from my friend of a gardener yesterday. So I made jam of sasanqua. It became so beautiful rosy jam. What kind of Japanese sweets shall I make with this jam? 
✳︎Midori Morohoshi