作りおきおかず/ Dishes Cooked in Advance | Fushicche's Diary

Fushicche's Diary

海の近くで暮らす湘南主婦の「ココロもカラダも喜ぶライフスタイル」
美と健康を意識したヘルシー料理、育児や日々の出来事を綴っています。
This is a diary of myself living close to beach; talking about my family and healthy cooking.

Good Morning

今日は寒ーい!
洗濯干してるだけで
手がジンジンッしずく
急いで長男に抱きついて温まったょ~はぁと

さて。
久しぶりにお料理ネタマリオ

今日は色々と
作りおきできるおかずを
作りましたDr.パイナポー


まずは
我が家の定番きらきら

ひじきの煮物

ひじきと大豆のサラダ



ひじきの煮物には
乾燥しいたけ、人参、大豆、油揚げが
入ってます。

いつもは昆布で出汁をとるのですが、
今日は乾燥しいたけの戻し汁で。

乾燥しいたけって
ビタミンDがとても豊富みたいなので
色んな形で摂取していきたい食材です。


あとは
サラダの上にのせて食べると
とっても美味しい
「ひじきと大豆」のコンビ。

美味しい食べ方はレシピを
ご参照くださいませ~

Cpicon 健康美人♥ひじきと大豆のサラダ by フシッチェ


それから
大根のサラダも作り置き~。



Cpicon 作り置きOK☆ミネラルたっぷり大根サラダ by ミニぃママ☆


あとは
デザート用に
グレープフルーツの酢漬け。



そのまま食べたり
ヨーグルトに入れたり
グリーンスムージーに入れたりして
頂いています

あとは
このシロップをお湯で割って
飲んでもサッパリして美味しい~


最後に
旦那ちゃん弁当~

♥鶏の唐揚げ(揚げ焼き)
♥カニカマ入り卵焼き
♥ほうれん草のお浸し
♥ひじきの甘煮


ケーキ01クリックして頂けると嬉しいデスケーキ01




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Have a nice day


What a chilly day this morning! My hands were about to be frozen when doing laundry! 
In the morning after seeing my son off to the nursery school, I cooked some dishes which are suitable to keep in fridge for a while. It's convenient to keep some dishes cooked in advance, especially you are busy. Today, I made "Hijiki Nimono/ Simmered Hijiki Seaweed" "Hijiki and Beans Salad", "Daikon Radish Salad with Seaweed" and "Grapefruits marinated with sugar and vinegar". For hubby's lunch box, these dishes are useful, too. OK, I should go now to do some work… Have a nice day!