Peru Cooking
昨日、友人の家族(計7名)が、私たちの家族(計8名)を食事に招待してくれました。ペルー出身のご主人が「lomo saltado」という料理を作ってくれました。
Yesterday our friend’s family (7 people) invited our family (8 people) over for dinner. The husband, who is from Peru, cooked “lomo saltado.”
牛の腰部の肉の切り身を玉ねぎとトマトと一緒に、手首の反動で、コテやフライ返しなど使わずに見事にひっくり返しながら焼くので、「飛ぶ牛肉」という意味だと説明してくれました。スパイスはクミン、にんにく、塩、こしょうです。初めて食べましたが、大変おいしかったです!
He explained the meaning is “flying beef” because you fry onions, tomatoes and the cuts of beef loin in a frying pan while flipping the contents over without using any tools like a spatula. The spices are cumin, garlic, salt and pepper. This was the first time for me to try this dish, and it tasted great!