http://blogs.yahoo.co.jp/wordsfromheart2008/35054659.html

以前マックのポテトフライの実験の映像のURLを紹介した。

今回、たまたまで、英文記事でマックの成分に関するニュースが見つかった。
http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/mcdonald-confirms-no-longer-using-pink-slime-chemicals-171209662.html

マクドナルドは肥料、家庭用掃除用洗剤、家で作ることができる爆発物などに使われる
ammonium hydroxide 水酸化アンモニウム( NH4OH:塩基性化合物)をハンバーグのお肉に使うのをやめた。

インターナショナル・ビジネス・タイムズが見せてくれた他の成分:

(カッコ内の日本語はわたしが辞書から書いただけで、説明文は省略しています)

Carmine: Commonly found in red food coloring, this chemical comes from crushed cochineal, small red beetles that burrow into cacti. Husks of the beetle are ground up and forms the basis for red coloring found in foods ranging from cranberry juice to M&Ms.
(カルミン:洋紅色の顔料)
Shellac: Yes, this chemical used to finish wood products also gives some candies their sheen. It comes from the female Lac beetle.
(シェラック:ラックカイガラムシの分泌物から得られる動物性の天然樹脂)
L-cysteine: This common dough enhancer comes from hair, feathers, hooves and bristles.
(L -システイン)
Lanolin (gum base): Next time you chew on gum, remember this. The goopiness of gum comes from lanolin, oils from sheep's wool that is also used  for vitamin D3 supplements.
(ラノリン,羊毛脂:軟膏(なんこう) )
Silicon dioxide: Nothing weird about eating sand, right? This anti-caking agent is found in many foods including shredded cheese and fast food chili.
(シリコン・ダイオキシン)
 
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