徳島県産”菜の花(油菜)”(^^)!!"Field mustard" | 神戸牛ステーキ「あぶり肉工房 和黒(Wakkoqu)」のブログ

徳島県産”菜の花(油菜)”(^^)!!"Field mustard"

神戸牛 ステーキ 「 あぶり肉工房 和黒」 坂田賢介のシェフ’s ブログ

こんばんは!!


坂田賢介のシェフ’sブログをご覧頂きありがとうございます。


今日は「徳島県産”菜の花(油菜)”」を紹介させて頂きます。

Good evening! !
Thank you very much for seeing the chef 's blog Kensuke Sakata.
Please let me introduce "Tokushima Prefecture" field mustard (rape) "" for today.


菜の花(油菜)・・・


菜の花(なのはな)は、アブラナ科アブラナ属の花の事をさします。

在来種アブラナや、セイヨウアブラナの花序や若芽が利用され、最近はコウタイサイなど中国野菜由来の新品種も登場している。

”野菜(菜っ葉)の花”という意味から 「菜の花」になった。

主な産地、徳島県、香川県、高知県、三重県など

旬は2月~3月

Field mustard (rape) ...

Field mustard (rape blossoms) refers that the flower of the family Brassicaceae Brassica.
New varieties of vegetable origin, such as China Koutaisai have appeared recently bud or inflorescence of rape and rape native species may be utilized.
It was the "rape blossoms" in the sense of "Flowers (greens) vegetables".
The main production areas, such as Tokushima Prefecture Kagawa Prefecture Kochi Prefecture Mie Prefecture

Season is from February to March



神戸牛 ステーキ 「 あぶり肉工房 和黒」 坂田賢介のシェフ’s ブログ


              ”菜の花(^^)!!”


可愛いですよね(^^)!!

"rape blossoms(^ ^)!"
Is not it cute (^ ^)! !


栄養価:βカロチンやビタミンB1・B2、ビタミンC、鉄分、カルシウム、カリウム、食物繊維などの豊富な栄養素をバランスよく含んでいます。

機能性:カロチンやビタミンCは免疫力を高め、がん予防やかぜの予防に効果が期待できるとともに、お肌を美しくする効果もあります。

また体内の塩分バランスを保つカリウムも豊富で、高血圧の予防や治療中の方の食事に大変向いてます。

鉄分も豊富ですので、貧血気味の方には積極的に食べていただきたい食材です。

Nutritional value:I contains a well-balanced nutrient-rich vitamin B1 · B2 and β-carotene, vitamin C, iron, calcium, potassium, and dietary fiber.

functionality:There is the effect you want to beautify your skin effect can be expected with the prevention of the common cold and cancer prevention enhances the immunity vitamin C and carotene.

I also lends itself very much in the direction of diet during treatment and prevention of high blood pressure potassium to keep the salt balance in the body are abundant.

It is the food that I want you to eat aggressively toward the anemic iron because it is abundant.


当店では、風土豊かな徳島県産の”菜の花”をステーキの付合せ(焼野菜)として提供しております。


神戸牛の牛脂で焼く”菜の花”は香ばしく、相性も良いために旨味を引き出してくれます。


毎年、”菜の花”を楽しみにしているお客様もいらっしゃるくらいです(^^)!!

I offer as (baked vegetables) together with the steak "rape blossoms" of Tokushima Prefecture rich culture in our store.
"rape blossoms" bake fragrant with beef tallow of Kobe beef, and I draw a taste for chemistry is good.
It is about customers who are looking forward to every year "rape blossoms" also come (^ ^)! !


”和黒”では季節感のある野菜を産地にこだわりを持ちお客様に提供しております。


美味しい物は厳選された素材をどう生かすかが、料理人の追及するところなのですよね!!


それでは皆様お誘い合わせの上、ご来店をスタッフ一同お待ち申し上げます!!


   神戸牛 ステーキ「あぶり肉工房 和黒」  坂田賢介

We provide our customers have committed to the production center vegetables with the sense of the seasons in the "wakkoqu" .
Delicious but it is a place for you to pursue the cook What or make use of the selected materials! !
So I would staff look forward to your visit on the invitation alignment everyone! !

Kobe beef steak 「WAKKOQU」Kensuke Sakata



ブログランキング参加中!!
にほんブログ村 料理ブログ お肉料理へ にほんブログ村 グルメブログ グルメの豆知識へ
*参考にして頂ければと思います。