(It continues I will introduce the Gunma gourmet even today .)
桐生の麺料理と言えば、「ひもかわ」。ひもかわとはかわひものように平たく打ったうどんのことです。その太さは店により1.5センチから10センチ以上のものまであります。幅は広いが厚みは1ミリ程度と薄く、つるんとしたのど越しも特徴のひとつです。
(Speaking of Kiryu noodle dishes , " Himokawa " . The Himokawa it is that of udon struck flat as Kawahimo . Its thickness is located from 1.5 centimeter by the store to more than 10 centimeters . Width is wider The thickness as thin as about 1 mm , throat that was hanging out is one of the features.)
![](https://stat.ameba.jp/user_images/20150906/01/travel-community/cd/e6/j/o0362027113416915565.jpg?caw=800)
伊香保で有名なのは水沢うどん。このうどんは、群馬県人気のお土産の記事でも紹介しましね。群馬県渋川市伊香保町水沢付近で名物料理とされるうどんです。特徴は、やや太めでコシがあり、透き通る感じの白い麺である。一般に冷たいざるうどんで提供される。つけ汁は店ごとに工夫されており、主にしょうゆだれとゴマだれがあります。
(Famous in Ikaho is the udon Mizusawa . This udon , we have introduced in Gunma Prefecture, a popular souvenir of article . This is the noodles that are specialties in the vicinity of Gunma Prefecture Shibukawa ikaho Mizusawa . Feature , a little thick , is a white noodles transparent feel . In the shop , it is provided in a cold Zaru udon . Put juice has been devised for each store , there is no one soy sauce anyone and sesame.)
![](https://stat.ameba.jp/user_images/20150906/02/travel-community/40/e1/j/o0362027113416918556.jpg?caw=800)
伊勢崎市には、”いせさきもんじゃ”と呼ばれる食べ物があります。いせさきもんじゃはなんと、もんじゃに「いちごシロップ」を入れます。それと「カレー粉」も入れてしまいます。
(The Isesaki , there is a food called " Isesaki Monjya " . Isesaki Monjya is what puts the " strawberry syrup " to Monjya . At the same it will also put " curry powder " .)
![](https://stat.ameba.jp/user_images/20150906/01/travel-community/05/04/j/o0362027013416913962.jpg?caw=800)
次回も群馬のグルメを紹介するので、乞うご期待!!
(Since also introduces the gourmet of Gunma next time , stay tuned ! !)