菊芋は甘酒に?Will Jerusalem artichoke be sweet alcohol | takibyのブログ

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工作やら耕作やら、ちまちまっと。
<和歌山県橋本市某所>

芋谷で菊芋を収穫した

イノシシに食べられずに済んだものだ

I harvested Jerusalem artichoke in Imodani

It was done without being able to eat by wild boar

菊芋を洗い、皮を削り落とし、刻む

Wash the Jerusalem artichoke, scrape the skin and carve it

刻んだ菊芋約230gを同量の水で茹でて、潰す

Boil about 230 g of chopped Jerusalem artichoke with the same amount of water and crush

米麹300gとよく混ぜ合わせる

ヨーグルトメーカーを60度6時間に設定する

Mix well with 300 g of malted rice

Set yoghurt maker to 60 degrees 6 hours

こんな状態でヨーグトメーカーに入れた

In this state I put it in a yogut maker

果たして、発酵して甘くなるだろうか?

Would it ferment and become sweet?