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ヨガの先生からもらったアーミッシュのスターターイースト。
素朴な自給自足の生活をする、アーミッシュという人達の秘伝のパン種です。

10日かけて発酵させます。
毎日袋の上からコネコネ。


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発酵してきた!!



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焼きました。
材料はアレンジを加えて。
食感はカステラと蒸しパンを合わせたような感じ。素朴さにヤミツキ恋の矢




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そして、SAYUKIからのコピーのパン種が出来て、友達にあげることに。日本語レシピをiPad2で作成。




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また10日後、新しいアレンジで焼きます。

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これはバナナ入り。



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これはドライマンゴーとピーカンナッツ。



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丸い型にはアーモンドプラリネとピーカンナッツ。冷ましてラッピングしてプレゼント音譜




種を分けたパン友から、焼いたよ!の声が!!
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ギタリストMasaya作!イチゴジャム入りもありいちご 美味しそードキドキ
ギターを弾いてパンを焼くMasaya氏。素敵だ。





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ジュリア作!リンゴ7個入りリンゴ
ヘルシーキスマーク

とか、個性が出て面白いひらめき電球


もう3回も焼いてるのですが、めったに手に入らない種を終わらせるのがもったいなくて。まだしばらくマイブームは続きそう食パン


以下が英語レシピ。
SAYUKI訳の日本語バージョンとアレンジレシピは後ほどアメンバー限定公開☆彡



Amish Friendship Bread Instructions

Day 1: This is the day on the bag. You don't need to do anything this day other than put the bag in a place of moderate(room) temperature and where you'll notice it tomorrow and succeeding days.

Day 2: Mush the bag.

Day 3: Mush the bag.

Day 4: Mush the bag.

Day 5: Mush the bag.

Day 6: Add to the bag 1 cup flour, 1 cup sugar, 1 cup milk, then Mush the bag.

Day 7: Mush the bag.

Day 8: Mush the bag.

Day 9: Mush the bag.

Day 10: Baking day.Follow the instructions below:

Pour the contains of the bag into a non-metal bowl.
Add 1 1/2 cups flour, 1 1/2 cups sugar, and 1 1/2 cups milk and mix well. Measure out 4 seperate batters of 1 cup each into 41-gallon Ziploc bags.
Keep a yeast starter for yourself ( if you choose) and give the other 3 along with copies of this recipe to friends. Write today's date on each bag so your friends will know what to designate as Day 1.
Preheat oven to 325℉.

To the remaining yeast mixture in the bowl add the following,then beat well.

3 eggs
1 cup oil
1/2 cup milk
1 cup sugar
2 tsp. cinnamon
1/2 tsp. vanilla
1 1/2 tsp. baking powder
1/2 tsp. baking soda
1/2 tsp. salt
2 cups flour(sifted if you wish)
1 large box of instant vanilla pudding

Grease or oil 2 large loaf pans. Mix an additional 1/2 cup sugar and 1 1/2 tsp. cinnamon. Dust the greased pan with half of this mixture. Pour the batter evenly into 2 pans and sprinkle the remaining cinnamon-sugar mixture over the top.

Bake one hour or little more. Allow the loaves to cool (about 10 minutes)
until they loosen easily from the pans. Tum onto a serving dish.

If you keep a starter for yourself, you will be baking every ten days.
Only the Amish know how to create the starter yeast, so if you hive all of yours away, you'll have to wait until someone gives one back to you.
On the other hand, if you don't give any away, then you won't have anyone to go if you lose yours.