try making your own pomander  - ポマンダーをつくってみよう!

テーマを料理のカテゴリーにいれてしまうなんていけなかったかしら?
だって、これ、、、食べられないから。

でも、材料が食べ物だってことで、料理カテゴリーにいれちゃいます。

クリスマス時期になると結構つくったりするんだけど、クリスマスまでに乾燥させて仕上がった状態にしたければ、今頃丁度こんなネタをアップしておくのも良いかと思い、アップします。

オレンジにクローブをぶつぶつ差した、はりねずみのような代物です。
和訳が必要であればそのように言って下さい。けど、とっても簡単です。
レモンかオレンジ(オレンジが主流だけど、メキシコ帰りの私的には、ライムでつくりたい気分♪)をリボンでデコレーション(かつ後でぶらさげやすくしておくため)した後にクローブをぶつぶつといっぱい差して乾燥させて、飾って香りを楽しもうというもの。

You will need
A small orange or lemon

A pot of cloves

A length of ribbon


How to do it

tie the ribbon round the orange, as you would the string round a parcel. Leave a loop to hang it up by.
push the cloves into the orange skin so that they just touch each other if this hurts your fingers, make holes in the orange skin with a thin knitting needle, then stick the cloves in the holes. When the orange is covered with cloves, put it in a paper bag and leave it for two weeks in a cool dry place.
you can hang your pomander in a wardrobe or give it to a friend as a present. The pomander wil keep its fragrance for at least a year.

orange pomander ball 画像(例)