今日はすーさんのお迎え記念日です
It's 11years ago to the day. Sue-san came to our home!

photo:01




試供品をもらったんですが、これはまた明日にして
I got a sample of dog food.
I'll give her it tomorrow.

photo:02


コギさん用~
for corgis


手作り食で。すーさん、うちへ来てくれて本当にありがとう\(^o^)/
I set a good table. I'm really glad you're here.

photo:04





そして、人間用は
なんちゃってナクチタンタン!
Tonight, I made fake "nakuch-tantan"!This is ours!
また、なんちゃってですかー((((;゚Д゚)))))))

Do you make fake food, again?



"ナクチ(낙지)"は、韓国語で"蛸"のことです。

"nakuch" is octopus in korean.

タンタン…탕탕、叩く音。バタンバタンとからしい(*゚0゚)包丁で叩くからかな?

I looked up"tantan". It is banging sound. Because cooks chop octopus with a knife?

本当は、生のテナガダコを使うようですが、そのへんのスーパーで売ってないので、
live octopus is almost unobtainable around here

イカの刺身と茹でダコを使用しました。

That's why I used boiled octopus and slices of raw squid.

ごま油、コチュカル(고추가루、粉唐辛子)、みじん切りにしたシシトウ、ニンニク、を混ぜて、卵黄を落とす
Add sesame oil, cayenne pepper powder, shredded green pepper and shredded garlic. And add yolk.


photo:03


卵黄は混ぜて食べました。
To eat it, mix yolk.


簡単で、美味しかったです☆*:.。.
o(≧▽≦)o .。.:*☆
This can make easily and It's very delicious!








iPhoneからの投稿