こんにちは。

キラキラ太らないきのこ理研究家キラキラ

 キラキラAKIKOキラキラです。

今日は、

「きのこの栄養素であるβグルカン」について語ります。

 

免疫力を活性化させることができる食物繊維の一種であるβ-グルカンも、きのこの栄養素として知られています。

生のきのこにも、乾物のきのこにも含まれるという栄養素なので、料理の幅が広がるのもうれしいポイントです。

β-グルカンは、まいたけ・しめじ・エリンギに多く含まれ、積極的に食事に取り入れることで毎日の病気予防に役立てることができるでしょう。

 

本日も最後までお読みいただき、ありがとうございました。

 

 

Β-Glucan, a type of dietary fiber that can activate immunity, is also known as a nutrient for mushrooms. 

It is a nutrient that is contained in both raw mushrooms and dried mushrooms, so it is a nice point to expand the range of dishes. 

Beta-glucan is abundant in maitake mushrooms, shimeji mushrooms, and king trumpet mushrooms, and it will be useful for daily disease prevention by actively incorporating it into the diet. 

 

Thank you for reading to the end today.

 

 

 

フォローしてね

私が所属している外国人向け料理教室

「わしょくっく」のページはこちらです↑