こんにちは。

キラキラ食べても太らないキノコ料理研究家キラキラ

 キラキラAKIKOキラキラです。

今日は、

「舞茸の牡蠣フライもどき定食」です。

 

 

 

(メニュー)

舞茸と山芋の牡蠣フライもどき
たらとキノコのホイル包み
椎茸と人参の混ぜご飯
えのきと椎茸たっぷり澄まし汁

舞茸と山芋の牡蠣フライもどきは、舞茸を山芋をすったもので絡めて、パン粉をつけて揚げるともちもちした食感で、牡蠣フライを食べている感じになります。精進料理の代表メニューです。

たらとキノコのホイル包みは、キノコを手軽になおかつ、美味しく味わうならこの料理方法が1番です。材料を包んでオーブントースターで加熱するだけなので、是非試して貰いたい1品です。

椎茸と人参の混ぜご飯は、具材がシンプルに椎茸と人参だけなので、材料が揃えやすく作りやすいです。材料がシンプルで味わい深い1品です。

えのきと椎茸の澄まし汁は、とにかくキノコを沢山食べようと、大量にキノコを煮てみました。キノコは食物繊維が豊富なので、汁物で食べるのもいいと思っています。

 

(menu)

Maitake mushroom and yam fried oysters

 Foil wrapping of mushrooms

 Mixed rice of shiitake mushrooms and carrots

 Clarified juice with plenty of enoki mushrooms and shiitake mushrooms 

 

Maitake mushrooms and yam fried oysters are made by entwining maitake mushrooms with yam and fried with bread crumbs, giving it a chewy texture that makes you feel like you are eating fried oysters. 

This is a representative menu of vegetarian cuisine.

 

 Foil wrapping of taro and mushrooms is the best way to cook mushrooms if you want to taste them easily and deliciously. All you have to do is wrap the ingredients and heat them in an oven toaster, so this is a must-try item. 

 

Mixed rice with shiitake mushrooms and carrots is easy to prepare because the ingredients are simply shiitake mushrooms and carrots. The ingredients are simple and tasty. 

 

For the clear juice of enoki mushrooms and shiitake mushrooms, I tried to boil a large amount of mushrooms in order to eat a lot of mushrooms. Mushrooms are rich in dietary fiber, so I think it's a good idea to eat them with soup.