こんにちは。

キラキラ無理しないダイエット料理研究家キラキラ

 キラキラAKIKOキラキラです。

今日のレシピは、

「クラムチャウダー」です。

 

クラムチャウダーは、意外と手軽にできます。

スープにパスタを入れてもとても美味しいです。

 

Hello. Diet cooking researcher who does not overdo it This is AKIKO. Today's recipe is This is "Clam Chowder". Clam chowder is surprisingly easy to do. Even if you put pasta in the soup, it is very delicious

 

「材料」2人分

 あさり(砂抜きしたもの)、、、80グラム

水、、、200ml

しめじ、、、1株

玉ねぎ、、、4分の1個

人参、、、4分の1本

じゃがいも、、、1個

バター、、、大さじ1

牛乳、、、100mi

塩、こしょう、パセリ、、、少々

塩麹、、、少々

 

"Material" for 2 people 

Asari (without sand) ,,, 80 grams 

Water ... 200ml

Shimeji mushrooms ... 1 share 

Onions ... 1/4 Carrots, 

a quarter Potatoes ... 1 piece 

Butter ... 1 tbsp 

Milk ... 100mi Salt, 

pepper, parsley ... a little 

Salted koji ... a little

 

「作り方」

1.鍋に水とあさりを入れて中火にかける。あくを取り、あさりと出汁をわける。

2.しめじは適当な長さに、玉ねぎはみじん切りに、にんじんとじゃがいもは、5ミリ角に切る。じゃがいもは、水にさらしてざるにあげる。

3.鍋にバターを中火で熱し、野菜類を入れて炒める。野菜がしんなりしてきたら、あさりの出汁汁を加えて、野菜が柔らかくなるまで蓋をして煮る。

4.牛乳を加えてひと煮立ちさせて、あさりをいれて、塩とこしょうを加える。

5.器に盛り、パセリのみじん切りをちらす。

 

"How to make"

 1. Put water and lajonkairia in a pan and heat over medium heat. Remove the lye and separate the soup stock.

 2. Cut shimeji mushrooms to an appropriate length, chop onions, and cut carrots and potatoes into 5 mm squares. I'll give potatoes to the water. 

3. Heat the butter in a pan over medium heat, add vegetables and fry. When the vegetables are tender, add the soup stock of Lajonkairia lajonii, cover and simmer until the vegetables are tender. 

4. Add milk, let it boil, add lajonkairia lajon, and add salt and pepper. 

5. Serve in a bowl and sprinkle with chopped parsley.

 

キラキラダイエットの栄養ポイントキラキラ

キノコ類は、私が住んでいる長野県の特産物です。

特産物なので、すごく親しみがありますし、

キノコ類は、低カロリーなのでダイエットにもおすすめです!

またガンを予防するベータグルカンが豊富で

健康にとても良いですから、日々積極的に食べてみて下さいね。

 

 

最後まで読んでいただき、ありがとうございました。

 

 

Diet nutrition points Mushrooms are a special product of Nagano prefecture where I live. It ’s a special product, so it ’s very familiar to me. Mushrooms are low in calories, so they are also recommended for dieting! Also rich in beta-glucan to prevent cancer It's very good for your health, so please try to eat it every day.

 

私が所属している外国人向け料理教室

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