↑れんこんを入れ忘れました。(笑)
 
 

こんにちは。

キラキラ無理しないダイエット料理研究家キラキラ

 キラキラAKIKOキラキラです。

今日は、24節気の冬至ついて語ります。

今日のレシピは、

「運盛りの煮物」です。

 

冬至の日に「ん」のつくもの➡運の付くものを食べると運がよくなると言われています。かぼちゃ=南瓜(南瓜)、こんにゃく、にんじんなどがそれで、「運盛り」と呼ばれています。ビタミンやカロチンなどが豊富で風邪の予防になります。

 

今日は、24節気でいうと「冬至」です。

1年で昼が最も短くなる日で、今日を境に日が伸びます。

 

人々は、太陽と共に自分の生命力も強くなるようにと願いを込め、冬至食を食べ、柚子湯に入りました。


Hello.

My name is AKIKO, and I'm a no pressure diet cook.

Today, I'm going to talk about the winter solstice, the 24th solar term.

Today's recipe is.

This is a recipe for the winter solstice.



It is said that if you eat something with "n" or "luck" on the winter solstice, your luck will improve. Pumpkin = pumpkin (nankin), konnyaku (konnyaku), carrots, etc. are such foods and are called "lucky foods". It is rich in vitamins and carotene and helps prevent colds.



Today is the Winter Solstice, according to the 24 solar terms.

It is the day of the year when the daytime is the shortest, and the days start to lengthen after today.



People ate winter solstice food and bathed in yuzu (citron) baths, hoping that their own life force would become stronger along with the sun.

 

 

 運盛り煮物のレシピ

 

「材料」

大根 1/4本

人参 20センチ

レンコン 10センチ

里芋 4個

こんにゃく 15センチ

ゴボウ 30センチ

 

醤油 大さじ4

砂糖 大さじ2

 

「作り方」

1.大根は皮を剥き、いちょう切りにする。

2.人参も皮を剥き、乱切りにする。

3,レンコンは、いちょう切りにして酢水にさらす

4.里芋は皮を剥き、大きさにより半分または、4分の1に切った後、塩でまぶす。

5.こんにゃくは、5mmの短冊型に切る

6.ゴボウは、薄切りにして酢水にさらす。

 

7.鍋に油をひいて、ゴボウと人参、レンコンを炒める。

8.7に、大根、里芋、こんにゃくを入れてさらに炒める。

9.8に野菜がひたひたになるまで水を入れて、煮立ってきたら醤油と砂糖を入れる。

 

キラキラダイエットの栄養ポイントキラキラ

にんじんのように、「ん」が2つあるとより運気が上がるとされています。

 

 

最後まで読んでいただき、ありがとうございました。

 

 

Recipe for luckily simmered vegetables



Ingredients

1/4 daikon radish
 

20 cm carrot

10 cm lotus root

4 taro

15 cm konnyaku

30 cm burdock root



4 tbsp soy sauce

2 tablespoons sugar
 

How to make

1. Peel daikon and cut into chunks.

2. Peel carrot and cut into chunks.

3. Cut lotus root into chunks and soak in vinegar water.

Peel the taro, cut it in half or quarters depending on its size, and sprinkle with salt.

Cut konnyaku into 5 mm strips.

Cut burdock root into thin strips and soak in vinegar water.



Saute the burdock root, carrot and lotus root in a pan with oil.

Add daikon, taro, and konnyaku to the pan and saute further.

Add water until the vegetables are covered with water, and when it starts to simmer, add soy sauce and sugar.


Nutrition points for weight loss

It is said that if there are two "N's", like the carrot, you will have more luck.
 




Thank you for reading to the end.

私が所属している外国人向け料理教室

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