こんにちは。

キラキラ無理しないダイエット料理研究家キラキラ

 キラキラAKIKOキラキラです。

今日は、

「寒天を食べると、こんなに良いことがある」について語ろうと思います。

 

横浜市立大学名誉教授で、神奈川県予防医学協会 循環器病予防医療部部長 栃久保修先生によると、


 寒天を食べると、

1.膨満感が生まれて食べすぎを防ぐことができる。

2.カロリーが低いためダイエット食品として優れている。

3.食物繊維が腸内で糖の吸収スピードを遅くして、血糖値の急上昇を抑える。

4.食物繊維が胆汁酸を吸収して、便として排泄され、コレステロール値が下がる

5.継続的な摂取で、内臓脂肪が減るので高血圧や脂質異常症の予防になる。

 

Hello.

I'm AKIKO, a no-pressure diet cooking researcher.

 I'm AKIKO.

Today, I'd like to talk about the many good things that come from eating agar.



According to Dr. Osamu Tochikubo, Professor Emeritus of Yokohama City University and Director of the Department of Cardiovascular Disease and Preventive Medicine, Kanagawa Prefectural Preventive Medicine Association


 When you eat agar

1. prevents overeating by creating a sense of fullness

2. Low calorie content makes it an excellent diet food.

3. Dietary fiber slows down the absorption of sugar in the intestines and suppresses the rapid rise in blood sugar levels.

4. Dietary fiber absorbs bile acids, which are excreted as stool, lowering cholesterol levels.

5. With continuous intake, visceral fat is reduced, which helps prevent high blood pressure and dyslipidemia.


 

 

キラキラダイエットの栄養ポイントキラキラ

寒天は煮とかして使うことによって、ゲル状の食物繊維は腸内での糖の吸収スピードを遅くして、血糖値の上昇を防ぎます。

 

普通の寒天として食べても、料理にまぜても使える寒天は、重宝しそうです。

 

 

最後まで読んでいただき、ありがとうございました。

 

Nutrition points for weight loss

By boiling or otherwise using agar, the gelatinous fiber slows down the speed of sugar absorption in the intestines and prevents blood sugar levels from rising.



Agar can be eaten as regular agar or mixed with food, and it will come in handy.





Thank you for reading to the end.

 

私が所属している外国人向け料理教室

「わしょくっく」のページはこちらです↑