Hello! There! It’s Yuko!


今回は世界の料理パート6です✨✨

サウジアラビア料理🇸🇦を作りました。

使ったことのないスパイスが隠し味になってとっても良かったです⭐️✨✨


こんな沢山の葉や実をそのまま使った料理は初めてで勉強になりました。(以下)



そして全体の材料はこちら⬇️


材料 【4人分】

  • タイ米(バスマティライスがベストですがなかったのでタイ米をチョイス)2合
  • 手羽元 8本(480g)
  • 玉ねぎ 1/2個(100g)
  • トマト 1個(200g)
  • にんにく 1かけ
  • トマトペースト大さじ1
  • 塩こしょう少々
  • サラダ油大さじ1
  • 600cc
  • 小さじ1
  • ローリエ 1枚
  • ☆ホールスパイス
  • シナモンスティック1本
  • カルダモン4粒
  • クローブ6粒
  • 黒こしょう10粒
  • ★パウダースパイス
  • クミン[パウダー]小さじ1
  • コリアンダーパウダー小さじ1
  • ターメリック小さじ1
  • オールスパイス小さじ1/2
  • トッピング
  • レーズン 大さじ1(12g)


  1. 1

    玉ねぎはみじん切りにする。トマトはへたを切り落とし、粗く刻む。にんにくは縦半分に切って芯を取り除き、みじん切りにする。


    Chop the onions. Cut off the stalks of the tomatoes and chop coarsely. Cut the garlic in half lengthwise, remove the core, and mince.


  2. 2

    鶏肉は塩こしょうを全体にふる。


    Sprinkle the chicken all over with salt and pepper.



  3. 3

    鍋にサラダ油、☆を入れて中火で熱し、香りが立つまで炒める。玉ねぎ、にんにくを加えて玉ねぎがすき通るまで炒める。★を加えて全体がなじむまで炒める。トマト、2の鶏肉を加えて全体がなじむまで炒める。







    Add salad oil and ☆ ingredients to a pan, heat over medium heat, and fry until fragrant. Add onions and garlic and fry until the onions are softened. Add ★ and stir-fry until the whole is absorbed. Add tomato  and chicken from step 2 and stir-fry until the whole is combined.


  4. 4

    水、塩、ローリエを加えて混ぜて煮立たせる。アクを取り除き、ふたをして弱火で30分煮る。




    Add water, salt and bay leaf, mix and bring to a boil. Remove the scum, cover and simmer over low heat for 30 minutes.


  5. 5

    タイ米は洗米して水気を切ってボウルに入れる。ひたる程度の水(分量外:適量)を入れて30分おき、水気を切る。


    Wash and drain the Thai rice and put it in a bowl. Add just enough water (outside the quantity: appropriate amount), leave for 30 minutes, and drain.



  6. 6


    4の鶏肉を取り出す。中火にし、5のライスを加えて混ぜて煮立たせる。弱火にし、ふたをして12分炊く。火を止めて5分蒸らす。さっくりと混ぜて器に盛る。



    Remove 4 pieces of chicken. Reduce the heat to medium, add the basmati rice from Step 5, mix and bring to a boil. Reduce heat, cover and cook for 12 minutes. Turn off the heat and steam for 5 minutes. Mix gently and serve in a bowl.


  7. 7

    天板にアルミホイルを敷き、鶏肉を並べ、トースターで表面がこんがりするまで5分ほど焼く。6に盛り、レーズンを添えます。



    Line a baking sheet with aluminum foil, line up the chicken pieces, and toast in the toaster for about 5 minutes until the surface is browned. Serve on 6 and add raisins.



    出来上がり‼️ It’s  all done!  It was soooo good!! 


    是非お試しくださいね!