おはようございます。

今日は青空の輝くいいお天気のカラメア。

カラメアは2週間ぐらい前からホワイトベイト釣りのシーズンに入り

エスチュアリーは網をもったホワイトベイターで賑わっています。

昨日は友達のデーブが釣りたてのホワイトベイトをくれたので

我が家でホワイトベイトディナーパーティーをしました。

ホワイトベイトはニュージーランドでとても人気のあるお魚で

オムレツのように料理するのがこちらのスタイスですが、

今回は日本スタイルでかき揚げに。

揚げたてのかき揚げに天然塩。

最高のディナーでした。

ホワイトベイトをくれたデーブ、そしてお料理をしてくれたみっちゃんに感謝。

それでは今日も皆さんにとって素敵な金曜日になりますように。

Good morning,

It's a beautiful day here in paradise...a great day for whitebaiting!

Yes, that's right. The whitebait season started about two weeks ago here in Karamea.

The Karamea Estuary is busy with enthusiastic baiters, patiently trawling the river with their big white nets.

Yesterday, our friend Dave gave us some freshly caught whitebait and Mi-chan and I decided to have a dinner party and invite him to our house.

Whitebait is very popular in New Zealand and Kiwis make whitebait patties with egg and flour. It is really nice, but whitebait is also fantastic as kakiage...Japanese style.

Our resident master chef Mi-chan fried the whitebait beautifully and we ate the kakiage with a bit of salt.

What a luxury!

Big thanks to Dave for sharing the whitebait and big thanks to our amazing chef Mi-chan for making such a wonderful dish.

Alright everyone, it's Friday again! I hope you'll all have a good Friday.

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Master chef, Mi-chan

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Master Bateman ( a.k.a. DJ "Bigga" )